Okrepljujuća pileća čorba, puna povrća ...idealna za hladnije jesenje ili zimske dane.
Sastojci: 3 karabatka bez kožice i kostiju, 30 ml maslinovog ulja, 1 manja glavica crnog luka
pola struka praziluka, 3 šargrepe, 2 štapića celera, 3 čena belog luka, 3 do 4 manja krompira, 50 g ječma, po ukusu so, biber, suvi začin, 1.5 do 2 l vode ili pileće supe,sitno iseckan peršun
Priprema: U veću šerpu sipati maslinovo ulje a ako želite može i pola puter pola ulje, zagrejati i dodati sitnije isečeno pileće meso, koje ste očistili od viška masnoće i propržiti samo da malo zarumeni.
Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Ječam očistiti i isprati u nekoliko voda
U proprženo meso dodati luk i njega pržiti nekoliko minuta, dodati praziluk i to pržiti zajedno sa lukom i mesom nekoliko minuta i na kraju dodati celer, šargarepu i pasirani beli luk i pržiti još nekoliko minuta.
Na kraju dodati ječam i samo promešati nekoliko puta.Probati još jednom da li je što potrebno i začinite po ukusu.
Količinu tečnosti najbolje odredite p vašem ukusu jer neko voli ove čorbe da su gušće a mi je volimo da je ređa.
Ako volite da vam se više oseti beli luk, njega dodajte pred kraj, zajedno sa krompirom.
Drugi način je da prvo prokuvate piletinu, pa onda dodati svo ostalo povrće u šerpu i kuvati, meni je ukusnije na način na koji sam vam napisala.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар