Sastojci:
     4 žumanaca
100 g šećera
1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
45 gr skrobnog brašna gustina
560 ml mleka
2 breskve iz kompota
100 g šećera
1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
45 gr skrobnog brašna gustina
560 ml mleka
2 breskve iz kompota
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom dok ne postanu svetlo žute boje i vazdušasta, 
dodati prosejano oštro brašno ili gustin, i sipati tu smesu u provrelo 
mleko, smanjiti temperaturu na tiho i kuvati, stalno mešajući, kad se 
zgusnulo pomeriti sa šporeta i mešati još malo dok se prohladi, sipati u
 ciniju, pokriti sa providnom folijom da vam se ne stvori korica 
odozgore i ostaviti da se potpuno ohladi. 
Dve breskve iz kompota dobro ocediti i osušiti kuhinjskim papirom pa ih 
samleti u blenderu ili štapnim mikserom, umešati u dobro rashladjenu 
kremu i ukrasiti voćem koje imate i poslužiti.  
Prijatno!!!!!
 

 
Нема коментара:
Постави коментар