четвртак, 22. август 2013.

KUVANI KUKURUZ

Možda malo smešno da neko piše recept kako se kuva kukuruz, ali sećam se moje mame, dok sam bila dete, kuvala je taj kukuruz tako dugo da mu je i "duša bila skuvana".Lično mislim, da nema potrebe toliko dugo da se kuva i ako želite, probajte da skuvate kukuruz na ovaj način.
Takođe smo skoro bili sa prijateljima na vikendici i ona ga kuva skoro čitav sat...ja sam moj kukuruz izvadila posle deset minuta i jela ga u slast.
 

Sastojci: kukuruz, voda za kuvanje

Priprema: Kukuruz očistiti od šuški i svilice i po želji možete ga prepoloviti ili kuvati ceo.
Oprati ga i naređati u posudu u kojoj ćete kuvati,naliti sa vodom da kukuruz pliva i poklopiti.
Pustiti da provri i od trenutka kad je provreo kuvati deset minuta.
Isključiti i ostaviti poklopljeno.
Kada se malo prohladi poslužiti posoljen sa malo soli ili premazati sa puterom...izbor je vaš.
Ovako ga kuvam godinama, probajte pa mi javite utiske

Prijatno!!!!





8 коментара:

  1. Nije smešno jer meni da je neko večeras rekao da skuvam kukuruz ne bih umela :-)).Sad bih umela.

    ОдговориИзбриши
  2. I ja ga kuvam dugo i smorim se i ja i šporet dok se ne skuva :) . Obožavam ga i probaću ovako.

    ОдговориИзбриши
  3. Isprobano odlicno,kad sam to cula isprva nisam verovala ali reko da probam i stvarno za 10 minuta kuvan :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izuzetno mi je drago da je uspelo, kod nas se uvek tako kuva i mi uživamo u njemu. Hvala ti i topli pozdrav.

      Избриши
  4. Kako za 10 minuta da se skuva kad je tvrd i posle sat vremena kuvanja?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dragi/a nepoznati/a, ja ne znam koji kukuruz vi imate, ovaj, koji ja koristim skuva se za 10 minuta...hvala na poseti i nadajmo se da ćete moći da skuvate kukuruz za 10 minuta.Topli pozdrav.

      Избриши