уторак, 30. јун 2015.

Hleb i Lale


U okviru naših blogerskih igrica, je i ova FBI Rukavice, gde se svaka dva meseca glasa za novi blog, koji ćemo istraživati.Igricu je osmislila Maja sa bloga " Cooks and Bakes " a ovog puta istražujemo Nevenin blog " Hleb & Lale"

Nevenin blog nisam pratila i ovo je prvi put da sam pregledala njene recepte i iskrena da budem, oduševili su me.
Nisam imala nameru da učestvujem u ovom krugu FBI Rukavica, jer imam previše obaveza u kući, koja je u rusvaju jer se rade neke renovacije, ali očigledno da sam navikla na rusvaj u kući, jer ga obično imamo svake dve godine i odlično se snalazim u tom rusvaju,jer, hvala Bogu,imam kuhinju, bez koje definitivno ne bih mogla da funkcionešem...
Nevena, kao što rekoh, ima divne recepte, moja lista je bila poduža, ali, kao i obično, ne stigoh da ih sve isprobam....
Samo da znaš, vratiću se nekom drugom prilikom, kad budem imala više vremena.

Recepte vam neću pisati, link ćete naći u nazivu recepta.





 Ova limunada nam je baš dobrodošla da se rashladimo..inače limunadu od jagoda obožavam i pravim je i ja, na malo drugačiji način.





Ma gde bih ja mogla da preskočim pecivo a da ga ne isprobam...Nevena, samo da znaš, ja sam još jedna koja ima jedan mali milion recepata za kiflice i nema šanse da ne isprobam svaki novi recept koji mi dođe do ruke.Ove kiflice su me oduševile i pošto je margarin davno izbačen iz naše kuće, za ove kiflice sam koristila pačju mast, koju sam, sasvim slučajno, otkrila u jednoj od lokalnih prodavnica u mom selu a za vas, koji nemate pačju mast, koristite svinjsku.
Na slici se vidi koliko su dobre i samo da znaš, od dva pleha, samo je ovo ostalo...




Idealno za večeru ili popodnevni užinu....nama je bio kasni doručak.





Ovo nam je bio idealan bezmesni nedeljni ručak i moj muž ti je posebno zahvalan na ovom receptu, jer kod njega mora paradajz da bude svaki dan...on ga obično jede ujutru za doručak sa hlebom i sirom i sve to zalije sa čašom domaćeg kefira.
Ja sam dodala malo krompira između i sledeći put bih umesto pirinča koristila ječam ili kinou.

Draga Nevena, bilo mi je zadovoljstvo kuvati po tvojim receptima...jedno pitanje za tebe, šta naziv tvog bloga znači....za hleb,razumem, nego ovo Lale, da li je to cveće ili Lale iz Banata?

6 коментара:

  1. Zorice, i ovde da se zahvalim. Oduševljena sam koliko su Vam lepo uspeli recepti. Znam da ste vi majstor :) Mnogo mi je drago da je jedan od izabranih recepata punjeni paradajz, on i je jedan od najdražih letnjih jela. I slažem se sa Vama, sa kinoom bi bilo fantastično. Ja sam probala i sa prosom, preporučujem :)

    Puno pozdrava i Vama i mužu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nevena, bilo mi je zadovoljstvo prošetati tvojim blogom, ne znam šta je lepše,tvoje priče pisane sa dušom, tvoje slike,koje su vrhunske, ili tvoji recepti, sa kojima sam oduševljena.
      Vidim sebe u svojoj situaciji, živela sam u velikom gradu od samog dolaska u Kanadu,da bih se pre 12 godina preselila u predgrađe, tj u ovo moje selo od 90 hiljade stanovnika u kom sam navikla da odlično funkcionišem,isto kao i ti i koje zaista volim.
      Topli pozdrav i još jednom, od srca ti hvala.Šaljem ti jedan virtualni zagrljaj.

      Избриши
  2. Divan i inspirativan je blog Hleb i lale. Ne čudi me što je pod "istragom", a vas dve, takve kuvarice, kad preporučite jelo, ostaje mi samo da zasučem rukave čim stignem.. I meni uvek prvo kifle zapadnu za oko..;)) Pozdrav, Zoko!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sandra moja, pecivo ne mogu da promašim, ma gde da ja ne isprobam i žao mi je što ne stignem da sve blogove pregledam na tanane.
      Od srca ti hvala i kiflice obavezno isprobaj..Ljubim te.

      Избриши
  3. Mmmm sve je fino, ona limunada odlično izgleda!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga moja Ingrid,bilo mi je zadovoljstvo kuvati po Neveninim receptima.

      Избриши