петак, 18. март 2016.

Boranija sa mrvicama

Boraniju možemo spremiti na mnogo načina, jedan od tih načina je i ovaj.


Sastojci:

500 g boranije
50 g putera
100 g pank ili običnih mrvica
po ukusu so i biber

Priprema:

Boraniju očistiti, oprati i iseći ili ih ostaviti cele.
Skuvati ih na pari, ali da ne budu potpuno kuvane nego malo da budu al dente.
Boraniju,ako nemate svežu, možete koristiti iz zamrzivača ili iz konzerve,ja sam koristila svežu.

U zagrejani tiganj staviti puter i sačekati da se otopi, dodati boraniju, i izmešati samo da se malo puter "nalepi" na nju, dodati mrvice i pržiti sve zajedno dok mrvice ne porumene i postanu hrskave.
Poslužiti toplo kao prilog pečenom mesu i pred služenje posuti sa malo seckanog peršuna.
Ja sam ovo prvi put jela kad nam je mama od moje pastorke pripremila za ručakuz grilovane krmenadle.

Meni je ovo bila večera

Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Zoko hvala ti za ovaj recept.Kada sam bila kod sina u Francuskoj,moja prija francuskinja je spremala prebranac preko koga posipa prezle i zapečeno u rerni.Odličan ukus.Ovo ću isprobati odmah.Pozz

    ОдговориИзбриши
  2. Cale, hvala i tebi i nadam se da ćeti se dopasti. Pozdravljam te punooooooooooooooo.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako dobro, probaću kao glavno jelo, sada u vreme posta, biće mi prava poslastica

    ОдговориИзбриши