субота, 19. август 2017.

Pasta sa belim lukom, parmezanom i.......

Nemate puno vremena a trebate da pripremite ručak vašim ukućanima, za ovakav ručak vam je potrebno manje od pola sata, pa probajte..


Sastojci:  450 g paste po izboru, ( linguine ili spaghetti )250 g mesnate slanine,1 kašika maslinovog ulja,4 do 5 čena belog luka,150 g izrendanog sira, ( po 75 g pecorino Romano i Parmigiano-Reggiano ) 1 puna kašičica sveže samlevenog bibera,po ukusu so,2 pune kašike sitno iseckanog peršuna,pola kašičice italijanskjog začina,1 kašičica ljute tucane paprike

Priprema: U veliki lonac sipati vodu i pustiti da provri, pre nego što ćete dodati pastu po vašem izboru sipati punu kašiku soli i tek onda dodati pastu. Kuvati je po uputstvu proizvođača. ( ako koristite pastu od celog pšeničnog zrna ona se kuva malo duže )

U veliki i dublji tiganj sipati kašiku maslinovog ulja, dodati sitnije isećenu mesnatu slaninu ( za vas, koji ne jedete svinjetinu možete da koristite pileću ili ćureću slaninu a za vas, koji ne jedete meso, možete da koristite gljive po vašem izboru ili tofu ) i pržiti dok vam ne porumeni i na kraju dodati sitno iseckan beli luk, italijanski začin i tučenu ljutu papriku i pržiti samo minut-dva, ali mešajte da vam ne izgori.
Dodati nekoliko kašika vode u kojoj se pasta kuvala i varjačom izgrebati sve one odlične ukuse koji su se nahvatali na dno tiganja.
Za to vreme iseckajte sitno peršun, po želji možete dodati i malo sitno iseckanog bosiljka.
Izrendajte obe vrste sireva, ako nemate obe vrste, koristite onaj koji imate.

Ocediti pastu od vode u kojoj se kuvala ( ostaviti sa strane malo od te vode, oko50 ml ) i dodati pastu i sitno iseckan peršun ( ostaviti malo da pospete po površini ) u tiganj i sve izmešajte i na kraju dodati sav sir ( ostaviti malo da pospete po površini jela ) i nekoliko kašika tečnosto koju ste ostavili sa strane i sve brzo izmešati.


Probati i ako je potrebno posoliti po ukusu, meni nije bilo potrebno da više solim.

Sipati u veliki oval, posuti sa ostatkom sira,još malo sitno iseckanog peršuna i bibera i poslužiti toplo.( Biber koristite u količini koju vi volite )


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар