уторак, 15. септембар 2020.

Marinirane mini papričice

Ne treba im više od 24 sata da stoje i spremne su za konzumiranje..idealno sa pire krompirom i pečenim mesom, ili kao predjelo sa suhomesnatim narescima.


Sastojci:  750 g do 1 kg mini papričice raznih boja, 1 kašika maslinovog ulja, 4 do 5 pune kašike sitno iseckanog peršuna, 4 do 5 kašika sitno iseckane mirođije, 6 do 8 čenova sitno iseckanog belog luka, 4 kašike šećera od bambusove trske, 1 i po kašika morske soli, 325 ml jabukovog sirćeta, 250 ml hlane vode

Priprema:  Male paprike oprati, osušiti i preliti sa kašikom maslinovog ulja i sve dobro izmešati.
Zagrejati roštilj na 300°C i staviti sve papričice da se peku.
Peći svaku stranu po 2 minuta ili samo dok se pojave grill štraftice, okrenuti i peći još 2 minuta..ne više od 5 do 6 minuta.
Kod nas je danas toliko duvao vetar da sam ja morala moje papričice peći u tiganj.
Zagrejati veći i širi tiganj da je dobro vruć i sipati sve papričice i pržiti ih bez dodavanja ulja, samo ono što ste sipali u paprike dok vam ne porumene, ali ne mnogo, onda ih okrenuti na drugu stranu.
Kad ste ih svuda ispržili po malo, izvaditi ih u zdelu i ostaviti da se ohlade.


Dok se paprike ohlade, pripremiti marinadu.
Peršun i mirođiju oprati i osušiti i sitno iseckati posebno.
Beli luk očistiti i sitnije iseckati, ostaviti sa strane.
U hladnu vodu dodati jabukovo sirće, originalni recept je sa običnim belim sirćetom, meni se više dopada sa jabukovim sirćetom, so i šećer i mešati dok se ne otopi.


U teglu od 1 kg ili malo veću, staviti na dno polovinu iseckanog peršuna,mirođije i belog luka, preko naređati što bolje možete pečene papričice i na polovinu papričica staviti polovinu od preostalog peršuna, mirođije i belog luka pa opet papričice i završiti sa začinskim biljkama i belim lukom.
Naliti sa sirćetom i vodom da vam sve bude u tečnosti.
( ako vam šta ostane, ostavite pa dodajte u paprike kad ih služite )
Zatvorite i ostavite u frižider da odstoje najmanje 24 sata.


Prijatno!!!!

1 коментар: