Za fil: 4 izrendane jabuke, 2 kašike šećera, 15 g putera, limunov sok, suvo grožđe, cimet
Priprema: Zagrejati mleko da je toplo, uzeti pola od ukupne količine mleka,dodati šećer i kvasac, izmešajte i ostavite da se kvasac podigne.
U drugi deo staviti ulje, jaje i izmešajte.
Brašno prosejati, dodati vanilu i limunovu koricu preostalo mleko i nadošli kvasac i zamesiti testo.
Pobrašniti radnu površinu isipati zamešeno testo i dobro izmesiti testo.Oblikovati u loptu, premazati sa vrlo malo ulja, pokriti i ostaviti na toplom mestu da testo naraste.
U drugi deo staviti ulje, jaje i izmešajte.
Brašno prosejati, dodati vanilu i limunovu koricu preostalo mleko i nadošli kvasac i zamesiti testo.
Pobrašniti radnu površinu isipati zamešeno testo i dobro izmesiti testo.Oblikovati u loptu, premazati sa vrlo malo ulja, pokriti i ostaviti na toplom mestu da testo naraste.
Jabuke oljuštiti, očistiti i izrendati na krupno i preliti sa limunovim sokom.
U veći tiganj dodati kašiku putera, otopiti, dodati izrendane jabuke, suvo grožđe, pošećeriti i dinstajte ih dok vam jabuke ne omekšaju.
Na kraju dodati cimet po vašem ukusu. ( ja nisam jer sam zaboravila )
Ostaviti da se ohladi.
Pizza sekačem raseći po dužini na 3 jednaka dela i na svaki deo, po dužini staviti fil od jabuka, koji ste podelili na 3 dela.
Prebaciti testo, koje ste malo ostavili na početku, preko fila i zaviti u rolat.
Ivice rolata premazati sa malo vode da se ivice zalepe za testo.
Staviti zavijeni rolat sa strane i sad tako isto uraditi i sa preostala dva dela.
Sva tri rolata staviti jedan pored drugog i uplesti u pletenicu.Krajeve podviti ispod pletenice.
Kalup, veličine 10cm X 30cm, ili sličnih veličina prekriti pek papirom i preneti pletenicu.
Pokriti i ostaviti da testo još jednom naraste.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C bez ventilatora za 25 do 30 minuta ili dok vam štrudla lepo ne porumeni.
Pečenu štrudlu ostaviti da se ohladi, iseći na parčiće, posuti šećerom u prahu izmešan sa vanilom i poslužiti.
Ja sam moju štrudlu sekla još se nije najbolje ohladila, jer sam morala da poslužim goste.Ja namerno pravim od manje količine brašna jer ovo je bilo dovoljno za nas 4 i još je ostalo i da gosti ponesu.
Radije ću mesiti češće jer ja volim peciva samo dok su sveža, za vas, koji ne marite ako ostane više, uduplajte sastojke.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар