субота, 7. септембар 2019.

Thangzhong rolnice sa viršlama

Ovo me testo dosta podseća na brioche, ali brioche testa se ne prave sa ovakvim starterom, pa se razlikuju...probajte, testo je izuzetno dobro da se radi sa njim, ja ću sledeći put napraviti kravajčiće od ovog testa, da probam kako će biti, a sigurna sam da će biti dobro.


Sastojci: 10 manjih viršlica
Za starter: 80 ml vode, 16 g brašna
Za testo: 260 g brašna, 1 kašičica soli, 5 g suvog kvasca, 1 kašika meda, 60 ml toplog mleka, 1 jaje, 30 g putera sobne temperature
i još: 1 jaje za premazivanje testa, semenke po izboru

Priprema:  Prvo napraviti starter.
U šerpicu sipati vodu, dodati brašno i kuvati dok se ne zgusne, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

U vanglicu prosejati brašno, dodati so i izmešati.
Dodati med, suvi kvasac, mleko, startno testo i jedno jaje sobne temperature i mikserom ili rukom dobro umesiti testo.
U umešeno testo dodavati puter, sobne temperature, koji ste isekli na kockice i dobro ga umesiti u testo.
Oblikovati testo u kuglu, i vratiti nazad u blago premazanu posudu uljem, pokriti i ostaviti na toplom mestu da testo naraste.
Naraslo testo isipati na radnu površinu, oblikovati u valjak i iseći na 10 jednakih delova, svaki deo rukama oblikovati u kuglu i ostaviti na stranu.
Uzeti jednu kuglu a ostale pokriti providnom folijom da se testo ne suši dok vi radite sa jednom od tih loptica.
Svaku kuglicu rastanjiti na manji pravougaonik, otprilike 6cm X 4cm i na sredinu staviti viršlu a sa strane raseći 4 trakice ( vidite na kolažu ) prebaciti trakice jednu preko druge kao da pletete testo i tako ušuškanu viršlicu staviti na pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Sad tako isto uraditi i sa preostalim testom.
Kad ste završili sa izradom, pokriti pripremljeno pecivo providnom folijom i ostaviti oko pola sata da testo naraste.
Naraslo testo premazati umućenim jajetom sa malo vode, posuti semenkama po vašem izboru i ostavite da odstoji dok vi zagrevate rernu.


Pecivo peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta ili dok vam ne porumeni.
Ohladiti pecivo na žici i poslužiti uz kečap i senf a mi smo ga jeli sa dobro ohlađenim kefirom.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар