Kad nemate puno vremena a jede vam se nešto slatko ili vam dolaze gosti a u kući nema ništa slatkog sa čime bi mogli da ih poslužite.
Nisam ranije stigla da postavim recept i ne znam da li kod vas ima još bresaka, kod nas ih ima još uvek....
Sastojci: 1 pakovanje od 450 g lisnatog testa, 100 g šećera, 1/2 kašičice cimeta, 1/4 kašičice sveže narendanog muškatnog oraha, 1 kašika gustina, 6 do 8 svežih bresaka, 1 jaje, 2 kašike vode, 2 kašike turbinado ili braon šećer
Priprema: Rastanjiti testo u kocku, veličine 30cm X 30cm na pek papir. Prebaciti testo sa pek papirom na pleh i staviti u frižider da se testo hladi dok vi pripremate nadev od voća.
Breskve možete oljuštiti a i ne morate, kako ko voli. ( kod mene su oljuštene )
Iseći na kriške, dodati šećer, cimet, muškatni orah i gustin i promešati sve zajedno.Izvaditi testo iz frižidera i na sredinu testa sipati voće.
Stranice iseći na trakice oko 2cm širine, gornji i donji kraj presaviti preko voća pa isečene trakice uplesti preko voća, tako šta ćete ih prebacivati jedne preko druge.
Gotovu štrudlu vratiti nazad u frižider a za to vreme zagrejte rernu na 200°C
Štrudlu premazati sa umućenim jajetom i nekoliko kapi vode, posuti šećerom koji imate.
Peći oko 20 minuta, smanjiti temperaturu na 185°C i peći dok lepo ne porumeni a fil počne da "krčka"
Нема коментара:
Постави коментар