Jedna izuzetno fina čorbica, koju možemo da napravimo i onda kad nemamo zrelog paradajza u bašti..ja imam dosata kuvanog paradajza u kom ima i povrća i baš mi je taj paradajz bio idealan za ovu čorbicu.
Priprema: U veću šerpu zagrejati maslinovo ulje i dodati sitno iseckan crni luk koji ćete pržiti na osrednjoj temperaturi oko desetak minuta dok ne omekša. Dodati beli luk, koji ste sitno iseckali, krompir i šargarepu očistiti, oprati i iseckati na sitnije kockice i pržiti zajedno oko 5 minuta ali mešajte češće jer krompir hoće da se zalepi za dno.
Naliti sa kuvanim paradajzom, polovinom povrtne supe ili vode, dodati začine, ajvar ( ja koristim ljut jer volim da mi je čorbica malo pikantna ) i ako vam je paradajz kiseo, dodari vrlo malo šećera, samo da "ubije" tu kiselost. Poklopiti i kuvati desetak minuta, samo da se krompir i šargarepa skuvaju.
Нема коментара:
Постави коментар