Jede vam se nešto slatko, evo brze poslastice, koju možete jesti odmah a ja je volim kad je dobro rashlađena...
Sastojci: 500 g jabuka, 200 ml ne zaslađenog soka od jabuka, 1 kesica vanile, 1 kašika soka od limuna, 50 g šećera, 1 i po kašičica gustina i 2 kašičice vode
Priprema: Jabuke oljuštiti i iseći na sitne kockice, naliti sa sokom od jabuka, dodati limunov sok, šećer i vanilu ( ako nemate sok može i voda ) i kuvati dok jabuke potpuno ne omekšaju.
Skloniti sa ringle pa ili štapnim mikserom ili u blender samleti sve u glatku masu koja podseća na kašu. Vratiti nazad na ringlu.
Gustin izmešati sa hladnom vodom pa dodati u kašastu masu i kuvati samo nekoliko minuta dok se kaša ne počne da zgušnjava.
Skloniti sa ringle, sipati iz čega želite da poslužite i ostavite u frižider da se potpuno ohladi a po želji možete poslužiti i toplo.
Ukrasiti šlagom, kriškicama jabuke i poslužiti.
Nekom drugom prilikom ću vam napraviti sličan puding ali na drugačiji način...sad nemam više jabuka.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар