понедељак, 26. децембар 2022.

Shrimp i orzo pasta sa limunom

Kad nemate puno vremena da pripremite ručak svojim ukućanima, ovo vam može biti na stolu za 30 minuta... Takođe je dobro za one koji poste.


Sastojci: 450 do 500 g osrednjih shrimpova, 200 g orzo paste, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica sitnije seckanog crnog luka, 3 do 4 većih čenova sitno iseckanog belog luka, 500 ml povrtne supe ili vode, 150 g brokule iskidane na manje cvetiće, 100 g sojinih bobica ili smrznutog graška, po ukusu so i sveže samleven biber, pola kašičice suvog bosiljka, 1 limun, svež seckan peršun

Priprema:  U veći tiganj zagrejati maslinovo ulje i dodati sitno iseckan crni luk, beli luk i orzo pastu i pržite sve zajedno, stalno mešajući, dok luk ne omekša i postane staklast a orzo pasta se blago istostira.
Naliti povrtnom supom ili vodom ( ako koristite vodu, dodajte kašičicu suvog začina ili rastvorite povrtnu kocku ) posoliti i pobiberiti po ukusu.
Poklopiti i kuvati desetak minuta na osrednjoj temperaturi, povremeno promešajte dok pasta ne bude skoro skuvana.

Ubacite očišćene shrimpove ( ja sam koristila očišćene ali su imali ljusku samo na repićima ) iskidanu brokulu na sitne cvetiće i sojine bobice ako ih nemate može i smrznuti grašak i iscedite sok iz pola limuna i preliti preko.
Sve to zajedno kuvajte još 5 do 6 minuta ili dok vam shrimpovi ne porumene.
Povrće treba da ostane lepe zelene boje i da je hrskavo kad se jede, što znači da ne bude prekuvano.




Isipati sve to na veći oval, posuti sitno iseckanim peršunom i onu drugu polovinu limuna iseći na 4 dela i svaki deo iseći na kriškice i ukrasiti jelo.
Poslužiti toplo.
Ako nemate shrimp, zamenite sa pečenom ili kuvanom piletinom, neće biti istog ukusa, ali će biti odličan ručak.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар