понедељак, 4. новембар 2013.

TOPLI SENDVIČI OD HLEBA SA BELIM LUKOM

Ako imate višak hleba i ne znate šte ćete sa njim, evo vam ideje, za večeru ili lagani ručak. 


 Sastojci:


     2 mala panini hlebčića isečena na pola
     4 čena belog luka
     kašika-dve sitno iseckanog peršuna
     65 ml maslinovog ulja
     50 g izrendanog Gouda sira
     50 g sitno iseckane ćureće šunke
     1 paradajz isečen na tanke kolutove


Priprema:


Panini  hlebčiće, ili koji god hleb imate, raseći na pola a ako je običan hleb iseći na kriške, premazati ga sa vrlo malo maslinovog ulja i zapeći u rerni,ispod gornjeg grejača, da porumeni.

U tiganj zagrejati maslinovo ulje, dodati ( po želji možete dodati i vrlo malo putera ) sitno iseckani beli luk i pržiti samo dotle dok ne zamiriše, oko minut. Skloniti i malo prohladiti i tek onda dodati sitno iseckan pešun i sve zajedno promešati.
Kašičicom rasporediti svuda po tostiranom hlebu.

Polovinu sitno izrendanog sira raspodeliti na 4 parčeta, preko sira posuti sa sitno iseckanom ćurećom šunkom i preko šunke posuti ostatak sira.
Vratiti u rernu i zapeći samo dok se sir otopi.
Po želji, poslužiti sa kolutovima paradajza ili bez, izbor je vaš.



Prijatno!!!!

10 коментара:

  1. The perfect breakfast! :)
    It looks so yummy, Zokie. Have a nice evening, my dear friend! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Krasan recept Zorice,mislim da ću ga odmah večeras isprobati za večeru,hvala ti puno,želim ti ugodan dan!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlično mi zvuče i izgledaju ovi sendviči, bilježim ih i svakako isprobavam !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako voliš beli luk, volećeš i ove sendviče...meni su idealni za neki lagani ručak sa salaticom sa strane.Topli pozdrav.

      Избриши
  4. Baš dobar način za utrošak hleba. Jako volim sve sastojke, tako da ćemo i ovo probati kada dođe vreme:) E, Zoko, Zoko, šta nam radite! <3

    ОдговориИзбриши