среда, 4. децембар 2013.

KREM ČORBA OD KARFIOLA I PRAZILUKA

Može biti posna a i ne mora.....

Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.


Sastojci:

     1 glavica karfiola
     2 - 3 struka praziluk
     2-3 kašike maslinovog ulja
     3 čena belog luka
     1 ljuta paprika
      vegeta
     2-3 parčeta hleba
      sitno iseckan peršun
     2 do 3 l vode

Priprema:

U šerpu sipati maslinovo ulje ( za one koji poste na vodi mogu sve staviti odjednom u šerpu i kuvati dok se povrće ne skuva ) i dodati opran i sitno iseckan praziluk ( beli i svetlo zeleni deo ) i pržiti dok ne omekša,dodati beli luk,papriku očišćenu od žilica i kratko propržiti.
Karfiol oprati i iskidati na cvetiće i dodati u šerpu i propržiti vrlo kratko.
Naliti sa vodom ( u zavisnosti da li volite gušću ili tečniju čorbu, počnite sa 2 l vode i dodati na kraju po želji još ) i kuvati samo dotle dok se karfiol ne skuva.
Kad je svo povrće skuvano štapnim mikserom sve smrviti. Za vas, koji ne postite, možete dodati 100 ml pavlake za kuvanje i  vratiti na vatru da se samo zagreje.
Parćice hleba iseći na kockice,preliti ih sa malo maslinovog ulja i peći ih oko 5 minuta u rerni na 200*C da samo porumene.
Sipati čorbu u tanjir, staviti prepečeni ( krutone ) hleb,posuti sa seckanim peršunom i preliti sa vrlo malo maslinovog ulja i poslužiti toplo.
Prijatno!!!

12 коментара:

  1. I love it, Zoki! Delicious, warm and so cosy... :)
    Have a nice evening, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
  2. Taman da iskoristim ovaj krafiol koji imam kod kuce!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj koako bih volela tanjirić ove čorbice...hvala ti puno i prijatno vam želim:))

      Избриши
  3. Одговори
    1. Joj Jafi, u pravu si... a mom mužu nikad dosta čorbi, pasulja,kupusa...ma sve što se jede sa kašikom je broj jedan pa sve ostalo. Topli pozdrav.

      Избриши
  4. Volim čorbice raznorazne (kao i tvoj mužić, hahaha) a baš imam i karfiol i praziluk u kući pa ću ih tako upotrebiti. Hvala na ideji...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoro, baš mi je drago da i ti voliš čorbice...ova je brza i ukusna, tako da jedva čekam utiske, Pozdrav za vas.

      Избриши