среда, 25. март 2015.

Bezglutenske palačinke

Sve je više ljudi na svetu koji su alergični na gluten,evo još jednog recepta da vam pomogne..inače palačinke su odlične i za one koji nemaju alergiju...


Sastojci:

2 jaja
2 veće banane
pola čašičice cimeta
1 do 2 kašike ulja za prženje

Priprema:

Umutiti jaja sa žicom za mućenje, dodati 2,viljuškom izgnječene, banane i pola kašičice cimeta i sjediniti sve zajedno.

Teflonski tiganj zagrejati i staviti pola kašike ulja, okrenuti nekoliko puta tiganj da se ulje rasporedi svuda po tiganju i supenom kašikom sipati smesu.
Za svaku palačinku potrebne su vam dve do tri kašike smese,koju sipate jednu preko druge na gomilicu i onda kašikom malo raširiti.

Pržiti ih na osrednjoj temperaturi dok vam dobro ne porumene odozdole, pazite, ako ne budu dovoljno pečene odozdole, rasturiće vam se kad se okrene, ali možete ih,gurajući spatulom, ponovo sastaviti.
Pržiti ih oko 2 do 3 minuta prvu stranu a druga strana može i kraće.

Poslužiti ih sa medom, javorovim sirupomi svežim voćem, po izboru i mango coladom smoothie.



150 g smrznutog manga

100 g smrznutog ananasa

100 ml kokosovog mleka

100 ml kokosove vode

Staviti sve zajedno u blender i samleti dok ne dobijete glatku gustu tečnost, ako vam je pregusto dodati još kokosove vode.
Ako nemate smrznuti ananas,onda koristite samo mango.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Анониман25. март 2015. 20:15

    Imam drugaricu čije dete jede zbog alergije bezglutensko.Kad je kod nas i mi tao jedemo i ne vidim nikakvu veliku razliku u ukusu.Ovde baš ima ,kao i kod tebe ogroman izbor bezglutenskih proizvoda.Ako e nead i bili jako supi sad im je cena sasvim pristupačna.Lep recept!

    ОдговориИзбриши
  2. Tako je Džoli, ne bih ni ja imala problema jer bezglutenska hrana je hrana kao i svaka druga...e sad, da li bi mi falile kiflice..verovatno da, ali bih se snašla da ih napravim. Hvala ti puno.

    ОдговориИзбриши