недеља, 29. март 2015.

FBI Rukavice ------------------ U kuhinji zaposlene žene



U okviru naših blogerskih igrica, je i ova FBI Rukavice, gde se svaka dva meseca glasa za novi blog, koji ćemo istraživati.Igricu je osmislila Maja sa bloga " Cooks and Bakes " a ovog puta istražujemo Tanjin blog " Kuhinja zaposlene žene "

Tanjin blog pratim i volim njene recepte, ali ne mogu da stignem da isprobam sve recepte koje volim, tako da mi je ova igrica baš dobro došla da isprobam recepte koji mi se sviđaju a ima ih dosta.
Kod tebe bih mogla i da ostanem, jer ima jako puno recepata koje bih da isprobam, ali za sada je ovo....




Recepte neću pisati, linkovi će biti u nazivu recepta.



Kao što se valjda i očekuje od mene, počinjem sa testom, jer ovo može da bude doručak ili desert, što god vi više volite.
Ja sam pola količine pravila prazne, pola sam punila sa nutelom a neke sa mini čokoladnim jajima...uh...ne znam ko bi im odoleo, moj muž i ja sigurno nismo...ovo nam je bila užina uz kaficu.


Moj muž je jeo prazne a ja sa nutelom....


Dok vi uživate u lepim prolećnim danima, kod nas je još uvek hladno i da znaš Tanja, da nam je ova čorbica bila idealna posle šetnje, jer smo se debelo smrzli.Ukus joj je fantastičan,samo kod mene je malo žućkaste boje jer je krompir zućkast ( taj jedino kupujem jer mi je najlepši, beli ne volim ) i umesto vode, nalila sam sa pilećim temeljcem.....




Jeli smo je, da nismo znali koliko nam je dosta..........





Još jedno fantastično pecivo, tek kad sam ih napravila, videla sam da ovo ustvari nije Tanjin recept već Tacin ( još jedna Tanja ) recept, ali nema veze, ja ih otkrih na Tanjinom blogu i otkrih još jedno fantastično pecivo....





Ovaj sir sam odavno videla ali nikako da isprobamo...u našoj kući se jako puno jede kiselo mleko od koga pravimo  i jogurt i reših da moram da isprobam i ovaj sir...zaista je fantastičan a ništa lakše da se napravi.
Mi smo ga jeli sa brioche hlebom sa začinima, tako da mi nisu bili potrebni začini i namerno ih nisam pravila kao kuglice, jer jednostavno bilo je za našu upotrebu,samo sam ga posula sa malo seckanog peršuna i tučenom ljutom paprikom...meni je ovo idealan doručak.







Užina, koja nam je zamenila ručak, bar meni...kasnije sam pojela jabuku i bilo mi je dovoljno....odlično testo za rad, umesto mleka koristila sam mlaćenicu, jer sam morala, inače bih je morala baciti za dan dva...odlično se uklopila u ovo testo.




Celer obožavamo i morala sam da isprobam i Tanjinu verziju ove čorbice...pravila sam je, ali bez tikvice, ovo je prvi put sa tim dodatkom i jako nam se dopala. Jedino što sam umesto obične vode nalila sa pilećim temeljcem i dobila dodatni ukus.

Orzo pasta sa  graškom i slaninom




Fantastičan ručak...mi smo uživali...sve preporuke za ovo jelo.


Prebranac




Fantastičan!!! Ovako ga je moja mama pravila, ja ga pravim malo drugačije..Tanja tako smo se najeli ovog tvog prebranca da je sad malo teže da se pomerimo i krenemo u šetnju.
Ja sam dodala lovorov list i suvih paprika i ne znam šta mi bi, i malo više ulja, ali to nam nije ni malo smetalo...trebala si da vidiš mog muža sa kojim je zadovoljstvom umakao hleb.
Mi ne volimo da je prebranac suv, tako da ga nisam pekla dok je sva voda uvrela, ali tokom stajanja će se osušiti...
Ispržila sam sa strane kobasice i to nam je bio prilog, htedoh da napravim i salatu od kupusa ali sam toliko bila gladna da mi se nije dalo da ga režem pa smo jeli uz paradajz, ali ni to nije bilo potrebno....
Imaš sve naše preporuke za ovaj prebranac.

Štrudla




Štrudla je fantastična,testo fenomenalno, jedino mi je fil malo drugačiji od tvog,nisam imala dovoljno mlevenih oraha a mak ne volim, tako da sam izmešala mlevene orahe sa dinstanim jabukama i suvim grožđem a testo sam premazala sa džemom od kajsija.

Htedoh još da isprobam i pecivo sa višnjama, ali jednostavno se nije stiglo.....

Tanja, bilo mi je zadovoljstvo istraživati tvoj blog na kome ima divnih recepata, vrednih isprobavanja. Od srca ti hvala.

12 коментара:

  1. Zokoooo, pa ti si zena-zmaj ;) Svaka ti cas! Vredna i predana. Podudario nam se odabir za neke od recepata i zanimljivo mi je procitati tvoje utiske. Tanja ima puno dobrih recepata i stvarno je bilo tesko odluciti sta napraviti;) Jos jednom, svaka cast. Sve divno napravljeno i prelepo prikazano <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nale moja, hvala ti puno...nekada imam dovoljno vremena, nekada ne..najbolje mi je kad počnem odmah čim se novi blog izglasa, jer ako ne, kasnije zaboravim i kad se setim ostane mi jako malo vremena ili me nešto spreči. U pravu si, kod Tanje ima puno lepih recepata i ne znaš za koji pre da se odlučiš...moj spisak je baš bio podugačak. Puno toplih pozdrava.

      Избриши
  2. Draga Zorice, fantasticna kolekcija recepata, zaista si se potrudila, verujem da izbor kod Tanje nije bio nimalo lak... sve pohvale i pozdravi za obe majstorice!:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj moja Lana, izbor je zaista veliki i da si videla moju listu u početku...nije joj bilo kraja, ali negde sam morala da se zaustavim...Od srca tebi hvala i topli pozdrav.

      Избриши
  3. Draga Zoko, vrlo ste me obradovali i raznežili, svojim lepim rečima, pohvalama, izborom i izvođenjem u svojoj kuhinji. Veliko Vam hvala, šaljem Vam ogroman poljubac i čvrst zagrljaj preko okeana ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tanja, tebi hvala i da znaš da mi je bilo zadovoljstvo istraživati tvoj blog. Našlo se tu mnogo lepih i domaćinskih recepata, koji su jednostavno mamili da se isprobaju. Topli prekookenski pozdrav i zagrljaj.

      Избриши
  4. Zaista svaka čast, jako dobar odabir i slanog i slatkog

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dilajla, bilo mi je zadovoljstvo kuvati po Tanjinim receptima. Topli pozdrav za tebe.

      Избриши
  5. Svaka Vam čast, toliko toga isprobano i sve predivno izgleda!

    ОдговориИзбриши