Sastojci: 3 do 4 osrednje šargarepe,, 4 čena belog luka, 450 g gustog jogurta ili kiselog mleka, 30 ml maslinovog ulja, puna šaka peršuna, sitno iseckanog,po ukusu so i biber
Priprema: Šargarepu oljuštiti, oprati i osušiti.
Izrendati je ili iseći u sečku na sitnije ( ja sam moju izrendala na sitnu stranu )U dublji i veći tiganj sipati maslinovo ulje, zagrejati i dodati izrendanu šargarepu i pržiti samo dok šargarepa ne omekša, pazite da je ne prepržite, onda će se raspadati.
Ostaviti je sa strane da se ohladi.
.
Dok se šargarepa hladi,iseckati što sitnije možete beli luk, ili staviti u avan i sa dodatkom malo soli istući da dobijete kremastu masu.Sipati u jogurt, dodati ohlađenu šargarepu,posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckan peršun i sve dobro sjediniti ( ja nisam imala dovoljno jogurta jer ga je neko pojeo )
Poslužiti sa onim šta volite ( cvetići brokolija, karfiola,štapići celera,paprike u boji, isećene na štapiće, krekeri, flat ili pita bread, uz pečeno meso....
Prijatno!!!
.webp)
.webp)
Нема коментара:
Постави коментар