четвртак, 30. октобар 2025.

Predjelo od šargarepe i jogurta / Havuçlu Yoğurt Mezesi

Idealno kao prilog uz meso sa roštilja ili kao dip sa raznim flat ili pita hlebom, ili povrćem...


Sastojci: 3 do 4 osrednje šargarepe,, 4 čena belog luka, 450 g gustog jogurta ili kiselog mleka, 30 ml maslinovog ulja, puna šaka peršuna, sitno iseckanog,po ukusu so i biber

Priprema: Šargarepu oljuštiti, oprati i osušiti.
Izrendati je ili iseći u sečku na sitnije ( ja sam moju izrendala na sitnu stranu )
U dublji i veći tiganj sipati maslinovo ulje, zagrejati i dodati izrendanu šargarepu i pržiti samo dok šargarepa ne omekša, pazite da je ne prepržite, onda će se raspadati.
Ostaviti je sa strane da se ohladi.

.
Dok se šargarepa hladi,iseckati što sitnije možete beli luk, ili staviti u avan i sa dodatkom malo soli istući da dobijete kremastu masu.
Sipati u jogurt, dodati ohlađenu šargarepu,posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckan peršun i sve dobro sjediniti ( ja nisam imala dovoljno jogurta jer ga je neko pojeo )
Poslužiti sa onim šta volite ( cvetići brokolija, karfiola,štapići celera,paprike u boji, isećene na štapiće, krekeri, flat ili pita bread, uz pečeno meso....


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар