Evo još jednog načina kako iskoristiti kuvanu piletinu iz supe, ili meso koje je ostalo od prethodnog dana. Možete poslužiti kao salatu ili sendvič, izbor je vaš.
Sastojci:
2 veća avokada
oko 100 g kuvane ili pečene piletine po osobi
1 mala glavica ljubičastog luka
2 do 3 struka mladog luka
2 štapa celera
1 ljuta papričica
2 čena belog luka
1 puna kašika sitno iseckanog korijandera
limunov sok, sveže samleven biber, morska so
Priprema:
Drugi avokado takođe preseći na pola, pa svaku polovinu iseći,još dok je u ljusci, sa nožem, na manje kockice i pažljivo, sa kašičicom, izvaditi u izgnječenu smesu od avokada, dodati sitno iseckano povrće i iseckanu piletinu i sve dobro izmešati da se sjedini.
Probati za so i biber i ako je potrebno, dodati.
Umesto piletine možete staviti tunu iz konzerve i imati posni ručak.
Prijatno!!!!
Fenomenalno deluje, obozavam avokado! Sve najbolje u 2015. godini!
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala Nataša i srećnu i uspešnu Novu 2015 godinu i vama!!!
ИзбришиKorijander izbacujem, ali ostatak kombinacije namirnica, narocito dodatak celera je savrsen. ovo moze odlicno da ide sa skoro bilo kojim mesom:)
ОдговориИзбришиHvala Jelena....može i bez mesa, mi ćemo jesti sutra, za Badnje veče sa tunom iz konzerve a ako ne voliš korijander, stavi peršun. Topli pozdrav, draga moja.
ИзбришиMy dinner also contained avocado so I won't die now... :)
ОдговориИзбришиAnyway, your dish is perfect, Zoki! :)
Hugs, my dear friend!
Gery, I love avocado...tomorrow is our Christmas eve and we fast that day so avocado and tuna will be our lunch. No you will not die from it,it is very healthy to eat. Hugs my dear friend:))))
Избриши