Još jedan način kako napraviti sutlijaš sa "kokosovim" mlekom, koje ćete sami napraviti.
Sastojci:
100 g arborio pirinač
1.125 ml mleka
pola kašičice vanilinog ekstrata
četvrtina kašičice kokosovog ekstrata
125 ml slatke pavlake
Priprema:
Isključiti ringlu i ostaviti da odstoji tako sat vremena.
Iscediti kroz cediljku, pritiskajući kokos koliko god možete, sa varjačom da iscedite što više mleka iz kokosa.
Kad procedite mleko, trebali biste da imate 1 l mleka, ako nemate, nalite sa običnim mlekom do 1 l.
Kad hoćete da ga servirate, prvo umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati trećinu umućene slatke pavlake u pripremljen sutlijaš i spatulom umešati pavlaku i onda dodati i ostatak umućene slatke pavlake i to sjediniti spatulom.
Poslužiti hladno odmah ili ponovo ostaviti u frižider do služenja.
Prijatno!!!!
Kako je ovo lepo, ja obozavam kokos, moracu ovo da probam da napravim.
ОдговориИзбришиHvala Biljana i nada m se da ćeti se dopasti.
ИзбришиPredivno je Zoko, moram da napravim za sebe jer kokos moji ne vole a ja ga obožavam. Pozdrav!
ОдговориИзбришиZoko, ja volim sutlijaš na bilo koji način i to mije izuzetno lepa poslastica,koja me podseća na detinjstvo.
Избриши