четвртак, 12. мај 2016.

Coconut rice pudding

Još jedan način kako napraviti sutlijaš sa "kokosovim" mlekom, koje ćete sami napraviti.


Sastojci:

200 g zaslađenog kokosovog brašna ( sweet shredded coconut )
100 g arborio pirinač
1.125 ml mleka
pola kašičice vanilinog ekstrata
četvrtina kašičice kokosovog ekstrata
125 ml slatke pavlake

Priprema:

U osrednju šerpu sipati mleko i kokos,pustiti da provri i povremeno promešati.
Isključiti ringlu i ostaviti da odstoji tako sat vremena.
Iscediti kroz cediljku, pritiskajući kokos koliko god možete, sa varjačom da iscedite što više mleka iz kokosa.
Kad procedite mleko, trebali biste da imate 1 l mleka, ako nemate, nalite sa običnim mlekom do 1 l.

Proceđeno kokosovo mleko sipati ponovo u šerpu,pustiti da provri, dodati arborio pirinač, ( u receptu kaže samo 60 ml pirinča, meni se učinilo da je to premalo, to bi bilo oko 50 g ili možda čak i manje na litar mleka te sam stavila 100 g i za nas je bilo dovoljno ) kokosov ekstrakt i vanilin ekstrakt i kuvati na vrlo niskoj temperaturi dok se pirinač ne skuva,i ne dobijete vrlo kremastu, kao rižoto masu.Povremeno promešati.

Skloniti sa ringle i ostaviti da se potpuno ohladi. Ovako pripremljen sutlijaš će biti vrlo gust kad se ohladi i može da stoji oko 2 dana u frižideru.
Kad hoćete da ga servirate, prvo umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati trećinu umućene slatke pavlake u pripremljen sutlijaš i spatulom umešati pavlaku i onda dodati i ostatak umućene slatke pavlake i to sjediniti spatulom.
Poslužiti hladno odmah ili ponovo ostaviti u frižider do služenja.


Prijatno!!!!

2 коментара: