среда, 11. мај 2016.

Bacon and eggs pasta salad

Ja obožavam prženu slaninu i jaja za doručak..ova salata je na tu temu i idealno je kad imate višak kuvanih jaja a ne znate šta ćete sa njima.


Sastojci:

250 g paste
8 kuvanih jaja
250 g ispržene slanine
5 štapića celera
1 veća glavica ljubičastog luka
4-5 komada sušenog paradajza
250 ml majoneza
125 g kisele pavlake
po ukusu himalajska so i sveže samleven biber
1 puna kašika sitnije sečenog peršuna

Priprema:

U veću šerpu sipati vodu i pustiti da provri i kad provri,pre nego što ćete dodati pastu sipati kašičicu soli i tek onda dodati pastu. Kuvati je po uputstvu proizvođača, ja sam moju pastu kuvala oko desetak minuta i koristila sam ovu vrstu paste ( ne znam kako se zove na srpskom ) Za mene je najbolja sitnija pasta za ovu vrstu salate.
Kad se skuvala, ocediti je, isprati sa hladnom vodom i ostaviti da se ocedi od viška vode.

Dok se pasta kuva, ispržiti slaninu koju ste iseckali na sitnije kockice. Isprženu slaninu staviti na kuhinjski papir da se ocedi od viška masnoće.

Za to vreme iseckati ljubičasti luk, oprati i iseći štapiće celera na najsitnije polumesece, sušen paradajz na sitnije komadiće,skuvana jaja na sitnije kockice i sve to staviti u zdelu, dodati majonez, kiselu pavlaku, oceđene makarone i isprženu slaninu, dodati so i biber po ukusu i sitno iseckan peršun i sve dobro i nežno sjediniti.
Salatu možete odmah poslužiti ili rashladiti je u frižideru.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Анониман11. мај 2016. 04:40

    Jeste idealna je kad imaš višak jaja, a ja često imam višak paste :) . A da volim slaninicu to znaš. Super recept

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam ovco pravila posle Vaskrsa, kad sam imala višak kuvanih jaja, ali nije stiglo pre da se objavi....slaninicu volim i ja.

    ОдговориИзбриши