понедељак, 09. мај 2016.

Pita sa krem sirom i jagodama

Odlična kombinacija voća i blagog krem sira.


Sastojci:
inspiracija

300 g lisnatog testa
125 g krem sir
50 g prah šećera
250 g jagoda
1 kašičica vaniling ekstrata ili vanilla paste
i još:
1 manje jaje
1 kašičica šećera

Priprema:

Uključiti rernu na 200°C da se greje dok vi pripremite sve ostalo.

Jagode oprati, osušiti i iseći na listiće, otprilike na 4 listića, ako su manje a ako su veće na više.
Krem sir, sobne temperature, umutiti sa šećerom u prahu, dodati vanilu i sjediniti sve zajedno.

Lisnato testo otvoriti ( po želji, lisnato testo možete napraviti i sami, ja nisam imala vremena i koristila sam smrznuto, koje sam prethodno ostavila u frižiderda se odledi ) sredinu testa ostaviti u komadu a stranice iseći na trakice, donji i gornji deo ostaviti malo veći.


Na sredinu testa naneti pripremljen fil od krem sira i preko poređati isečene jagode. Donji i gornji deo, koji je malo veći, preklopiti preko sira i jagoda, tako da vam fil ne curi a isečene trakice preklapati jednu preko drugože, malo ukoso.
Pre nego što preklopite gornje trakice, duži deo testa preklopiti preko gornjeg dela fila i završiti sa trakicama.
Radite sve ovo što brže možete da vam testo ostane hladno.


Premazati sa umućenim jajetom,posuti sa kristal šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni, oko 25 do 30 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.
Pečenu piti ohladiti, iseći na parčiće, posuti sa prah šećerom i poslužiti.


Prijatno!!!!


3 коментара: