Odlična kombinacija voća i blagog krem sira.
Sastojci:
300 g lisnatog testa
125 g krem sir
50 g prah šećera
250 g jagoda
1 kašičica vaniling ekstrata ili vanilla paste
i još:
1 manje jaje
1 kašičica šećera
Priprema:
Jagode oprati, osušiti i iseći na listiće, otprilike na 4 listića, ako su manje a ako su veće na više.
Krem sir, sobne temperature, umutiti sa šećerom u prahu, dodati vanilu i sjediniti sve zajedno.
Lisnato testo otvoriti ( po želji, lisnato testo možete napraviti i sami, ja nisam imala vremena i koristila sam smrznuto, koje sam prethodno ostavila u frižiderda se odledi ) sredinu testa ostaviti u komadu a stranice iseći na trakice, donji i gornji deo ostaviti malo veći.
Na sredinu testa naneti pripremljen fil od krem sira i preko poređati isečene jagode. Donji i gornji deo, koji je malo veći, preklopiti preko sira i jagoda, tako da vam fil ne curi a isečene trakice preklapati jednu preko drugože, malo ukoso.
Pre nego što preklopite gornje trakice, duži deo testa preklopiti preko gornjeg dela fila i završiti sa trakicama.Radite sve ovo što brže možete da vam testo ostane hladno.
Pečenu piti ohladiti, iseći na parčiće, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Prijatno!!!!
Hvala Zorica na receptu ...prelijepo je!
ОдговориИзбришиHvala Frana i tebi i topli pozdrav.
ИзбришиPrekrasno izgleda!
ОдговориИзбриши