четвртак, 17. август 2017.

Mushroom pork chops

Ovih dana se u našoj kući pripremaju samo jela za koje mi ne treba više od sat vremena,jer nikad se ne zna kada će da zazvoni telefon i da moramo da napustimo kuću za sat ,dva...vidim da mom mužu nedostaju jela na kašiku, ali moramo izdržati još malo.


Sastojci: po 1 krmenadla po osobi,po ukusu so, biber, suvi začin,2 glavice crnog luka,500 g šampinjona,1 konzerva od 284ml kondenzovane supe od šampinjona,125 ml pilećeg temeljca, belog vina ili vode,2 pune kašike brašna,2 čena belog luka,nekoliko grančica majčine dušice,po ukusu so, biber,ulje za prženje,sitno iseckan peršun

Priprema: Krmenadle očistiti od viška masnoće, oprati i osušiti.
U plići tanjir staviti 2 pune kašike brašna, dodati so, biber i suvi začin, ako volite, možete dodati i malo belog luka u prahu. Izmešati.
U veći i dublji tiganj sipati ulje koje koristite a ko želi može da koristi i puter ili ghee, zagrejati.
Svako parče mesa uvaljati u brašno, istresti višak i spustiti u vruće ulje. Pržiti na svakoj strani da porumeni.
Umesto krmenadli može da se koristi i piletina ( odkoštani karabatak, belo meso )
Izvaditi meso iz tiganja,poklopiti i ostaviti na stranu.

Ako imate previše masnoće u tiganju, isipati i ostaviti nekoliko kašika.
Dodati crni luk, koji ste isekli na tanja rebarca i pržiti dok ne postane staklast, dodati šampinjone i njih pržiti vrlo kratko i na kraju dodati kondenzovanu supu od šampinjona i pileću supu ( umesto pileće supe možete da koristite belo vino ) i sve izmešati.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i vratiti propržene krmenadle u sos, dodati majčinu dušicu i sitno iseckan beli luk.
Smanjiti temperaturu, poklopiti i krčkati sve zajedno oko pola sata ili dok vam krmenadle nisu gotove.
Dužina krčkanja zavisi od debljine krmenadli.

Desetak minuta pred kraj krčkanja, otklopiti i ukrčkati da vam sos bude gušći.
Poslužiti sa prilogom po vašoj želji i posuti sitno iseckanim peršunom.


Prijatno!!!

6 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala ti puno...odahnuću tek kad se kuća proda i mi se preselimo, za sada se snalazimo da preživimo ovaj stres.

      Избриши
  2. Imala sam drugaricu koja je prodavala zaista prelepu kuću. Svaki put kad je real estate nazove da će dovesti nekog kupca ona he pospremi da je sve bilo na konac. Kuća je izgledala toliko spremljena da je izgledala sterilno i teško da bi iko mogao da zamisli da tu živi.Kad se umorila ona je prestala i kuća je da kažemo iizgledala onako kako kuće izgledaju kad neko u njima živi. Ovo sam napisala jer razumem tvoj stres .Kuća če se prodati onda kada naidje neko ko u njoj bude osetio dom. Do onda nema drugog izbora nego nastaviti sa životom . Držim fige, Ručak je super !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Dudo moja, slažem se sa tobom, bilo je tako nekada, sada su ovde neka druga vremena. Ja lično volim da vidim kuću u kojoj ljudi žive...Ma znam da će sve to da prođe, ali prodaja i kupovina kuće je baš veliki stres, sa kojim se mora trenutno da živi...Mnogo je lakše kad se prvo kuća ne kupi, već prodaš svoju pa onda tražiš drugu, kod nas je obrnuto i šta ako se ne proda za cenu koju mislimo da prodamo...ljubim ja tebe i hvala.

      Избриши
  3. Danas sam pravila ovo za ručak, svi oduševljeni ja još više. Brzo i ukusno. Hvala na receptu. Pre neki dan sam pravila recept sa Natašinog bloga koji ste vi objavili na coolinariki, složenac sa tikvicama i krompirom. Isto je bilo jako ukusno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista mi je drago da vam se ručak dopao a te tikvice i krompir su fantastični...Od srca hvala i prijatan vam ručak.

      Избриши