Ovo bi bilo najslilčnije našem prebrancu, ali nije prebranac već "gulaš " na libanski način...
Počeo je post, pa ko želi, može da proba pasulj i na ovaj način.
Sastojci: 500 g skuvanog pasulja, 400 ml kuvanog gustog paradajza, 3 čena belog luka, 2 dobro pune kašike iseckanog korijandera / peršuna, 1/2 kašičice cimeta, 1 puna kašika harissa umaka ili pire od ljutih paprika, 3 pune kašike pirea od paradajza, 50 ml maslinovog ulja, 500 ml vode, začini po ukusu;so i biber
Priprema: Pasulj možete skuvati sami tako što ćete potopiti u vodu veče pre i sledećeg dana ga skuvati dok ne omekša a možete koristiti i pasulj iz konzerve, šta je vama lakše.
U šerpu staviti ulje da se zagreje, ali ne previše, dodati isečen luk na listiće i pržiti samo da zamiriše, dodati pire od paradajza i harissa sos ( ako ga nemate zamenite sa 2 pune kašike ljutog ajvara ) i pržite sve zajedno oko 2 minute.
Dodati gusti kuvani paradajz iz flaše i vodu i začiniti sa cimetom, solju i biberom i dodati skuvani pasulj i pustiti da provri, dodati iseckan korijander, poklopiti i kuvati na tihoj temperaturi oko pola sata, povremeno promešajte.
U međuvremenu skuvajte pirinač.
Poslužiti ovu vrstu "gulaša" sa skuvanim pirinčom i uživajte.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар