субота, 28. март 2020.

RGAÏF- Msemen Marokanski flat bread

Kad hoćete da obradujete svoje ukućane sa toplim doručkom, a možete da poslužite i za večeru.



Sastojci:  500 g brašna, 5 g suvog kvasca, 250 do 300 ml tople vode, 1 kašičica soli, maslinovo ulje
i još: 100 g tvrđeg posnijeg sira, 1 do 2 kašike peršuna ili vlašca

Priprema:  Prosejati brašno, dodati suvi kvasac i sipati 250 ml tople vode, blago zamesiti pa dodati so i umesiti testo, ako je potrebno dodavati po malo od onih preostalih 50 ml vode da dobijete glatko testo. Testo dobro izmesiti.

Podeliti testo na 10 jednakih loptica, moja je svaka bila oko 78 do 80 g.
Pokriti providnom folijom i ostaviti testo da se odmori pola sata.
Dok se testo odmara izmrviti sir, dodati, ako je neslan malo soli i iseckan peršun ( ko hoće može da ih pravi i prazne ) i sve izmešati.
Radnu površinu malo premazati sa uljem pa prstima ili celom rukom rastanjiti testo da se providi, vrlo slično kao kad razvlačimo kore, u pravougaonik, u slučaju da se testo lepi za radnu površinu dodati još malo ulja.

Premazati testo sa malo maslinovog ulja i posuti smesom od sira i peršuna i preklopiti kao kovertu ( pogledajte sliku pripreme ) i ostaviti na stranu.
Sad tako isto uraditi i sa preostalim testom.


Tiganj premazati sa vrlo malo ulja i staviti pripremljen paketić i pržiti na osrednjoj temperaturi oko 4 do 5 minuta, kad vam je lepo porumenelo sa donje strane, okrenuti i peći i sa druge strane isto toliko.
Stavljati ih na tanjir i pokriti kuhinjskim papirom i krpom da se ne hlade ( ili ih držite u toploj rerni )
Ja sam ovo pekla u dva tiganja tako da je bilo gotovo vrlo brzo
Najbolje su kad su tople, ali mi smo ih jeli i kad su se ohladile i bile su nam sasvim dobe.
Poslužiti sa jogurtom, kiselim mlekom ili bez ičega.
Uživajte!


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар