среда, 25. март 2020.

Strapatsada ( na moj način )

Ovo smo prvi put probali kad smo bili u Grčkoj pre dve godine i jelo nas je oduševilo..kad smo došli kući, to sam zaboravila sve do pre nekoliko dana dok me muž nije pitao da to napravim...na internetu sam našla puno recepata i obično su svi bili samo sa rendanim svežim paradajzom, strapatsadu koju smo mi jeli, imala je i pečenu papriku u njoj...ja sam je napravila po svom.


Sastojci:  4 jaja, 4 pečene parike, 150 ml passate, 2 kašike ajvara, maslinovo ulje,100 do 150 g izmrvljenog feta sira, 1/4 kašičice grčkog origana, 3 do 4 čena belog luka

Priprema:  U jednu zdelicu umutiti jaja i ostaviti na stranu.
U drugu zdelicu izmrviti feta sir ( još je bolje ako imate pravu grčku fetu ) te i nju ostaviti na stranu.
Papriku ispeći veče pre, očistiti i iseckati na kockice.
Ja sam koristila pečenu papriku iz zamrzivača.
Imam paradajz ali nije baš tako zreo pa sam koristila passatu.

U veći i dublji tiganj sipati maslinovo ulje i zagrejati, dodati sitnije isečen beli luk, passatu, origano i seckane paprike, ajvar i upržiti sve zajedno.
Dodati umućena jaja, koja ste malo posolili i pržiti dok jaja ne budu skoro pržena.
Na kraju umešati polovinu izmrvljene fete.

Poslužiti na prepečenom hlebu, posuti sa ostatkom feta sira i preliti sa malo maslinovog ulja.
Ako ne želite tako da poslužite onda sipajte u tanjir, posuti sa izmrvljenom fetom i preliti malo maslinovim uljem i jedite sa hlebom posluženim sa strane.

Umesto pasate možete da koristite domaći zreo paradajz, koji ćete da narendate na krupnu stranu.

Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар