Volim da napravim domaću zimnicu ali ovu vrstu paprike još nisam nikad kiselila. Prošle nedelje mi je trebala kisela paprika za hleb koji sam pravila i imala sam ovu papriku kupljenu i nije bilo dovoljno i pošto mi opet treba, rešila sam da ih napravim sama.
Sastojci: 15 većih jalapeno paprike, 4 do 5 čena belog luka, 250 ml filtrirane vode, 250 ml sirćeta, 60 g šećera, 30 g soli
Priprema: Paprike oprati, osušiti, odstraniti gornji deo sa drškama i iseći ih oko 1cm debljine na kolutove.
Dodati vodu, sirće,šećer i so i staviti da se kuva. Povremeno promešati da se so i šećer otope.
Okrenuti ih naopako, ušuškati sa nekim starim ćebetom i ostaviti dok se ne ohladi.
Hladne ostaviti u špajz i jednom, kad otvorite teglu, čuvati u frižideru kao i svaku drugu otvorenu zimnicu.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар