недеља, 1. март 2020.

Ukiseljene jalapeno paprike

Volim da napravim domaću zimnicu ali ovu vrstu paprike još nisam nikad kiselila. Prošle nedelje mi je trebala kisela paprika za hleb koji sam pravila i imala sam ovu papriku kupljenu i nije bilo dovoljno i pošto mi opet treba, rešila sam da ih napravim sama.


Sastojci: 15 većih jalapeno paprike, 4 do 5 čena belog luka, 250 ml filtrirane vode, 250 ml sirćeta, 60 g šećera, 30 g soli

Priprema:  Paprike oprati, osušiti, odstraniti gornji deo sa drškama i iseći ih oko 1cm debljine na kolutove.

U šerpicu staviti 4-5 čena belog luka, koji ste prethodno očistili i nožem spljeskali da izađu sokovi iz čena.
Dodati vodu, sirće,šećer i so i staviti da se kuva. Povremeno promešati da se so i šećer otope.

U čiste i sterilisane tegle staviti isečene kolutove paprike, preliti sa provrelom vodom i zatvoriti poklopcem.
Okrenuti ih naopako, ušuškati sa nekim starim ćebetom i ostaviti dok se ne ohladi.
Hladne ostaviti u špajz i jednom, kad otvorite teglu, čuvati u frižideru kao i svaku drugu otvorenu zimnicu.

Primetila sam da neki beli luk kad se kuva pozeleni/poplavi, verovatno to nije slučaj sa domaćim, moj je bio kupljen ali nije bio iz uvoza i poplavio je, i ja sam ga bacila. Ako vaš ostane da mu boja nije promenjena, stavite ga u tegle zajedno sa paprikama.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар