среда, 5. јун 2013.

Liker od jagoda

Za sve vas koji volite jagode, izuzetno lep i mirišljav liker



Sastojci: 350 ml roze vino, 250 g šećera, 350 g očišćenih jagoda, 100 ml votke ili rakije

Priprema: Zagrejati vino na veoma niskoj temoperaturi.Jagode oprati,očistiti i osušiti.Raseći ih na pola ili četvrtine.



Zagrejano vino preliti preko jagoda, poklopiti šerpicu i ostaviti da stoji 48 sati.


Posle 48 sati, procediti tečnost sa jagodama i dobro iscediti. Možete jagode pojesti, samo pazite da se ne napijete.
Šerpicu sa tečnošću staviti da provri, dodati šećer,skloniti sa šporeta i mešati dok se šećer ne otopi.
Ostaviti da se ohladi. U ohlađenu tečnost dodati vodku,promešati i uživati u likeru.


Ja sam koristila crveno vino jer nisam imala roze,mrzelo me da idem u prodavnicu, nema nikakve razlike, osim u boji, čak mi je ova boja lepša. Izbor je vaš.Možete ga poslužiti sa kockima leda ili bez.


Živeli!!!!

 
















6 коментара: