четвртак, 24. децембар 2020.

Šnicle u sosu od turšije

 Pre neki dan kupih divne šnicle i meni su one najbolje u nekom sosu...ovog puta u sosu od turšije.


Sastojci: 600 g junetine ili svinjetine, 2 velike glavice crnog luka, 1 velika šargarepa, 1 koren peršuna, 1 manji koren celera, 600 g kiseli paprika, 150 g kiselih krastavčića, maslinovo ulje, 250 ml pavlake za kuvanje, 100 ml vina, so, biber

Priprema:  Na ulju staviti da se dinsta crni luk i kad je omekšao dodati očišćeno povrće; šargarepu, celer i koren peršuna, koje ste isekli na sitne kockice i dinstati uz dodavanje tečnosti iz kiselih paprika. i kad je i to povrće omekšalo dodati sitnije iseckane kisele paprike i krastavčiće i dalje dinstajte dok sve ne omekša. Na kraju dodati pavlaku i vino i začinite po ukusu i dinstajte dok višak tečnosti ne ispari.


Kad je svo povrće izdinstao skloniti sa strane da se prohladi pa ga ispasirajte.

Meso očistiti od opne i žilica, iseći na šnicle, malo ga izlupati tučkom za meso i ispržiti na malo vrućeg ulja.. Kad su vam sve šnicle ispržene na tom ulju od u kom ste pržili meso dodati propasirani sos i ukuvajte ga vrlo krakto.

Poslužiti uz pire krompir ili kuvani pirinač.


Prvi put pravim sa paprikama iz turšije i vrlo nam se dopalo, inače pravim šnicle u sosu od kiselih krastavčića i fenomenalno je..

Prijatno!!!



Нема коментара:

Постави коментар