Pre neki dan kupih divne šnicle i meni su one najbolje u nekom sosu...ovog puta u sosu od turšije.
Sastojci: 600 g junetine ili svinjetine, 2 velike glavice crnog luka, 1 velika šargarepa, 1 koren peršuna, 1 manji koren celera, 600 g kiseli paprika, 150 g kiselih krastavčića, maslinovo ulje, 250 ml pavlake za kuvanje, 100 ml vina, so, biber
Priprema: Na ulju staviti da se dinsta crni luk i kad je omekšao dodati očišćeno povrće; šargarepu, celer i koren peršuna, koje ste isekli na sitne kockice i dinstati uz dodavanje tečnosti iz kiselih paprika. i kad je i to povrće omekšalo dodati sitnije iseckane kisele paprike i krastavčiće i dalje dinstajte dok sve ne omekša. Na kraju dodati pavlaku i vino i začinite po ukusu i dinstajte dok višak tečnosti ne ispari.
Нема коментара:
Постави коментар