субота, 26. децембар 2020.

Bombice sa začinima za pitu sa bundevom

 Što je najvažnije kod ovih  bombica što ih možete napraviti nekoliko dana ranije, jer kad dođe vreme pravljenja kolača za božić, svi smo  već prenatrpani obavezama...Ja ove godine nisam mislila da ću uopšte napraviti bilo šta od kolača, ali u zadnjih nekoliko dana kad su na internetu svuda  fotografije divnih poslastica, pokrenuh se i ja. Kolače smo podelili komšijama i našoj deci i ako smo za praznik bili sami, jer propisi kažu  " ostanite kod kuće " i mi smo to ispoštovali i ako nam nije bilo "drago" što je tako..

Inače ja začin za pumpkin pie uvek imam u kući, u mojim postovima ima i recept kako da ga sami napravite pa ga koristit onda kad vam zatreba. 


Sastojci: 200 g čokolade za kuvanje, 125 ml tečne pavlake 35% mm, 1/2 kašičice ili po ukusu začina ( pumpkin pie spice ) 35 g putera sobne temperature, 30 ml čokoladnog likera, mrvice za valjanje bombica

Priprema:  U manju šerpicu zagrejati pavlaku ali da vam ne provri, dodati čokoladu, koju ste iseckali na sitnije komadiće i začin i mešajte žicom dok se čokolada potpuno ne otopi a začini sjedine sa čokoladom. Ostaviti da se ohladi, oko 5 minuta pa onda dodati puter, isečen na kockice i liker i još jednom sve dobro izmešajte dok ne dobijete glatku masu. Ohladiti na sobnoj temperaturi, prekriti providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne u frižideru. Najbolje je preko noći a ovako pripremljena masa može stajati u frižideru i do 4 dana. Pazite da je samo ne pojedete pre nego što napravite kuglice.

Izvaditi iz frižidera, vaditi kašičicom masu i rukama pravite kuglice onolike kolike želite da su vam velike.

Ja moje kuglice merim svaku jednu i ne volim da su velike, zalogajčić dva su mi dovoljno velike i svaka kuglica je bila 15 g.

Kad ste završili sa pravljenjem kuglica, svaku kuglicu uvaljajte u rendanu čokoladu ili kao ja što sam imala ove "mrvice" od čokolade i njih sam iskoristila za valjanje kuglica ili ih uvaljajte u ono što volite  i imate...

Čuvajte ih u hermetičko zatvorenoj kutiji  na hladnom mestu ili frižideru.

Prijatno!!!!



Нема коментара:

Постави коментар