Da li je ovo uopšte štrudla? Naravno da nije ali meni je najlakše tako ih nazvati a može da bude i pletenica i punjeni hleb...nije važno kako se zove, važno je da je ukusno i dobro a voleće je deca a i mi, odrasli.
Priprema: Prosejati brašno i ostaviti sa strane. Mleko zagrejati, dodati kefir i sve promešati da mleko bude mlako, dodati pola umućenog jajeta, ( drugu polovinu, može i malo manje od polovine ostaviti da premažete testo ) kašiku ulja i kvasac i sve dobro izmešajte i sipajte u prosejano brašno, kome ste dodali soli. Testo dobro izmesiti i kad dobijete glatko i elastično testo, oblikujte ga u kuglu i vratite nazad u zdelu u kojoj ste zamesili testo. Blago ga premažite sa vrlo malo ulja, pokrijte i ostaviti na toplom mestu da se testo udvostruči.
Dok testo raste, pripremite nadev. Ja nisam veliki ljubitelj kečapa pa koristim sos za pizzu ali tu dodam i jednu, dobro punu kašiku ljutog ajvara ili pirea od paprika, koji kupujem gotov i sve dobro sjedinim, ako mi je pregusto, dodam nekoliko kapi vode.
Šunkaricu iseckati na manje rezance, sir izrendati ( ja kupujem italijansku mešavinu sireva koja u sebi ima provolone, asiago, mozzarella, parmezan i romano a vi koristite koji vi volite i imate ) šampinjone očistiti i iseći na listiće i papričice iseći na kolutove i sve to ostaviti na stranu.
Naraslo testo istresti na radnu površinu i podeliti na 5 delova, svaki deo premesiti, oblikovati u kuglice i ostaviti da se kratko "odmore " Kad je testo odmoreno, svaki deo rastanjiti oko pola cm debljine i svaki deo premazati sa omekšalim puterom i stavljati jednu na drugu, zadnju ne premazujemo ni sa čim. Tako naređano testo staviti kratko u frižider da se puter malo stegne i onda izvaditi i rastanjiti u pravougaonik, ali stranice sa duže strane rastanjiti da su tanje nego sredina, jer meni ako ne rastanjim stranice više, bude previše testa odozgore.
Po sredini testa razmazati masu od kečapa, posuti izrendanim sirom, preko posuti iseckanom šunkaricom, preko staviti isečene šampinjone i na kraju staviti isečenu, na kolutove, papričicu. Stranice iseći na trakice oko 3cm širine pa ih prebacivati preko nadeva a gornji i donji deo prebaciti prvo, pa trakice preko, da vam fil ne iscuri.
Нема коментара:
Постави коментар