Volim ih, ali ih tako retko nađem a kad ih i nađem, skupe su ko da su od suvog zlata..sad sam ukapirala i zašto su skupe,pipav je to posao da se naberu a kad se naberu moraju se što pre prodati i upotrebiti. Mi imamo jednu u dvorištu ali su je kosići totalno pokljucali do zadnje ribizle, iduće godine neće, znamo kako ćemo ih sačuvati. Prijateljica ima ribizlu u dvorištu i ove godine smo je zajedno obrale i podelile " ulov ".
Sastojci: 750 ml vodke ili gina, 1veliki limun, 1 kg zrelih ribizla, 300 g šećera
Priprema: Ribizle oprati, poskidati bobice i ostaviti da se malo osuše od vode.U veću teglu izrendati koricu limuna, i napuniti je 3/4 sa ribizlama, sipati preko šećer i naliti sa ginom ili vodkom. ( vi koristite rakiju koju imate ili ovaj alkohol, ja sam koristila gin )
Izmućkati i ostaviti na tamnom mestu da odstoji 2 do 3 nedelje.Tokom stajanja okretati teglu nekoliko puta nedeljno..
.Liker je gotov kad se bobice podignu prema vrhu.
Poslužiti sa kockicama leda, dobro rashlađen.
.
Sve, sve, ali slike 👍👌
ОдговориИзбришиHvala Vesna, ja baš nisam puno zadovoljna sa slikama ali me je mrzelo da se više nameštam za slikanje...
Избриши