недеља, 7. јул 2013.

NAJBOLJE CIMET ROLNICE SA JABUKAMA

Cimet i jabuke su idealna kombinacija, uz dodatak pikan oraha su raj za nepce.



Sastojci:

20 g kvasca ili 7 g suvog kvasca
250 ml tople vode
50 g šećera
80 ml ulja
1 jaje
1/2 kašičice soli
525 g brašna
100 g putera
165 g braon šećera
1 kašika cimeta
50 g pikan ili običnih oraha
2 osrednje jabuke
100 g prah šećera
2 1/2 kašike mleka
1 kašika putera
1 kašika vaniline esencije

Priprema:

U veću zdelu za mešenje staviti kvasac,toplu vodu, šećer i ulje, sve dobro promešati i ostaviti na stranu oko 5 minuta.

U drugu zdelicu izmeriti brašno. Kad je kvasac počeo da peni, dodati so,malo umućeno jaje i brašno.Sjediniti brašno sa kvascem, isipati na radnu površinu i sve dobro umesiti. Oblikovati u loptu,pokriti i ostaviti na toplom da naraste,oko 30 minuta.

Za  to vreme, u manju zdelicu, izmešati braon šećer i cimet i iseckati pikan ili obične orahe.

Naraslo testo premesiti i rastanjiti ga oklagijom, na pobrašnjenoj radnoj površini debljine oko 5-6mm,pola otopljenog putera premazati preko testа.


Preko premazanog testa posuti sa mešavinom cimeta i braon šećera.Jabuke očistiti i narendati i posuti preko cimeta i na kraju posuti sa seckanim orasima.


Urolati u jedan veliki rolat i oštrim nožem iseći na 15 malih rolata, oko 6 cm debljine.


Vatrostalnu posudu,veličine 22cm X 33cm premazati sa puterom i svaki komadić premazati sa četkicom okolo i preko i naređati tri reda po 5 komada testa. Pokriti providnom folijom i ostaviti da ponovo raste oko pola sata, na toplom mestu.


Zagrejati rernu na 175*C i peći rolnice oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.
Dok se rolnice peku napraviti preliv tako što ćete izmešati prah šećer, mleko, vanilinu esenciju i puter u glatku smesu. Preliti preko vrućih rolnica.


Ove cimet rolnice su vam idealne za doručak uz šolju toplog mleka ili kafe.

Uživajte sa vašom dečicom u njima.

Prijatno!!!!

18 коментара:

  1. Zokie, can I take of these sweet rolls? They looks so good. Well done, friend! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastične su, baš bi mi dobro došla, makar jedna rolnica...

    ОдговориИзбриши
  3. Znam kako su cimet pužići odlični u kombinaciji s jabukama jer ih ponekad tako napravim, ali i ovaj dodatak oraha zvuči odlično!

    ОдговориИзбриши
  4. Kako ovo ukusno izgleda samo vidjevši prvu sliku

    ОдговориИзбриши
  5. Meni pođe voda na usta.Moram što pre da se izgubim odavde,inače odoh u kuhinju da pravim noćni obrok...a to mi nije pametno..Prelep i jednostavan recept.Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sandra, nećeš se pokajati...zamesi ih, ostavi u frižider i ujutru ih ostavi da malo naraste i pravac rerna...imaćeš odličan doručak. Topli pozdrav.

      Избриши
  6. Thank you for the recipe. It's really the best pie, what I ate.
    http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2191

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Milena, I am so happy that you liked this cinnamon rolls. Thank you so much and they look amazing on your blog. Enjoy them.

      Избриши
  7. Draga Zorice, isprobala sam prvi put Cimet rolnice po ovom receptu, s tim da sam ja pravila klasičnu varijantu samo sa cimetom, bez jabuka i oraha. Oduševljena sam testom, tako je fino mekano! Doduše, unela sam neke manje izmene jer sam mešala mleko i vodu, pola-pola, ali ostalo je manje više isto. Hvala na fantastičnom receptu, a drugi put ću isprobati i sa jabukama i orasima, ne sumnjam da je prefino!
    Puno pozdrava od Natalije!
    Evo kako su meni ispale:
    https://mysticcakes.wordpress.com/2018/01/24/cimet-rolnice/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Natalija, mene si oduševila slikama i podsetila si me da ih odavno nisam pravila, već je vreme da ih opet pravim, ali jednostavno ne stignem...od srca ti hvala na poseti i zaista se radujem da su ti se rolnice dopale..mi ih volimo i sa i bez jabuka, dobre su nam obe varijante.

      Избриши