Sezona tikvica je počela, ako volite pite,evo vam još jedne ideje kako ih iskoristiti
Sastojci:
2 veće tikvice
200 ml kisele pavlake
200 g feta sira
3 kašike prezli
4 kašike brašna
4 jajeta
100 ml ulja
soli po ukusu
na vrh noža sode bikarbone
2 veće tikvice
200 ml kisele pavlake
200 g feta sira
3 kašike prezli
4 kašike brašna
4 jajeta
100 ml ulja
soli po ukusu
na vrh noža sode bikarbone
Priprema:
Tikvice oljuštite i narendajte na krupno, ako su mlade, nemoj te ih 
ljuštiti, samo ih dobro operite, posolite i stavite u veću cediljku da 
se ocede. 
Posle desetak minuta ocediti ih rukama još malo i staviti u dublju 
posudu. Dodajte umućena jaja sa uljem, izmrvljenu fetu, pavlaku, 
brašno, prezle, malo soli i sodu bikarbonu. 
                            ( pažljivo sa solju, sir je slan )
Podmazati i pobrašniti tepsiju ili posudu za kiš i sipati ovu smesu. 
Prethodno zagrejte rernu na 200*C i pecite oko 20-30 minuta, dok se ne uhvati zlatno žuta korica. 
Ovo možete poslužiti sa jogurtom za večeru, ili za iznenadne goste sa salatom i pivom.
Prijatno!!!! 
 

 
I like your idea very much, Zokie! It's a delicious and light meal. :)
ОдговориИзбришиHave a nice july evening, dear Zokie! :)
Thamk you very much.
Избриши