понедељак, 17. март 2014.

Wedding shower

Nije me bilo nekoliko dana na blogu, bilo je iz opravdanih razloga. Moj mlađi sin Aleksandar se ženi i 13 aprila će biti svadba sa familijom i najbližim prijateljima, koji su nam kao familija.
Juče smo imali slavlje u našoj kući, tog običaja nema u Srbiji, ali ovde jeste običaj i među našim ljudima, gde se mlada daruje poklonima za kuću, novcem ili nekim ličnim poklonima koje će ona koristiti.


Ovo su moji budući mladenci

Mama i sin


Mama i buduća snajka



On je sada veliki čovek, dok je bio mali ona ga je  nosila i ljuljala.

Ujna Dragica i Shella

Shella

Alexander i Shella

Hrana


Torte i kolači


i još kolača


Mama je pravila samo sitne kolače, recepte ću vam napisati


46 коментара:

  1. Nek je sa srećom! Lepo i srećno izgledaju mladenci...i mama, a i trpeza ;))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od srca ti hvala,draga Sandra i velika je to radost za roditelje.Snajkicu mnogo volimo i sa sinom sad ćemo imati i još jednu kćerku.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. You did a great work, Zoki, well done! :)
    I wish all the best to your son and I'm sure he will have a wonderful wedding. :)
    Hugs and kisses, my friend!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much, my dear friend. It was lots of work but I really enjoyed it, and which mother would not. I can't wait to see their wedding, which will be very soon, April 13 of this year.
      Hugs and kisses, my dear friend:))

      Избриши
  3. Одговори
    1. Zorice draga,trpeza ti je predivna kao i uvek,a mladenci prelepi,srecni i nasmejani.Neka im takav bude celi zivot!Budite radosni i srecni svi sa njima :)

      Избриши
    2. Milice, od srca ti hvala na ovako lepim željama.

      Избриши
  4. Nek je sa srecom, sve najbolje mladencima:)

    ОдговориИзбриши
  5. Cestitam! Buduci mladenci divno izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  6. Čestitam mladencima i sve najlepše u zajedničkom životu.

    ОдговориИзбриши
  7. Mogu zamisliti kako je to velika radost proslavljati ovako vesele događaje. Neka vam budućnost donese još puno ovako lijepih i sretnih trenutaka. Kao mama, iskazala si se u najboljem svjetlu, što se tiče hrane, sve izgleda prekrasno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Blago tebi, kod tebe će to biti tri puta i bićeš i tašta i svekrva. Pozdrav.

      Избриши
  8. Čestitke mladencima i srećnim roditeljima! Daj Bože da požive u slozi i ljubavi ceo život :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Olja, to je najveća želja svih nas, roditelja, da nam deca budu zadovoljna i srećna.Hvala.

      Избриши
  9. Zoko, od srca želim mladencima mnogo ljubavi i dobrote u životu, a i Vama sreće i zdravlja da uživate pored njih.
    Kolačići su ko iz časopisa <3 <3 <3

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala i nadam se da ih sreća, radost,ljubav i razumevanje prati kroz ceo život...

      Избриши
  10. Čestitam ponosnoj majci! Puno sreće mladencima i lijepo se zabavite!

    ОдговориИзбриши
  11. Zoko draga od srca čestitam vaše veselje a mladencima-PUNO SREĆE U BRAKU I MAŠTE U MRAKU ;-)))))).
    p.s. sin vam je baš prelijep,pravi delija.dosta liči na vas,i vidi se ima naših korijena.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Danka puno...imam ih dvojicu, ali ovaj mlađi je mnogo privrženiji i dosta je vezan za mene, ali ja nisam od onih svekrvi koja bi se mešala u njihov život...oni neka žive svoj a mi ćemo naš, ako im zatreba pomoć, tu smo da im pomognemo.
      Topli pozdrav.

      Избриши
  12. Cestitke Zorice, snaja je kao lutkica, jedva cekam da vidim bebice, bice kao med. Lepi su vam svi kolaci, prava gozba. Hvala sto ste isprobali bombice, videla sam slicicu, odlicno izgledaju. Drago mi je da ce biti deo vaseg slavlja :)
    Sve najbolje mladencima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Ljiljo, puno...Shella je jedna mnogo dobra devojka i zaista sam srećna da je deo naše porodice....daj Bože da bude bebica i da ne čekaju previše, u njihovim godinama su mi deca već bila velika ali današnji mladi svet je drugačiji. Od srca tebi hvala na onako lepim bombicama, izuzetno lepe i ukusne.Topli pozdrav.

      Избриши
  13. Divno Zorice! Želim im puno, puno sreće!!! :)

    ОдговориИзбриши
  14. Moje iskrene cestitke teta Zore, preslatki su oboje...slatkisi kao i uvjek predivni:))!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Tinice moja, kod tebe će jednog dana biti duplo slavlje, ako odluče da se ožene u istom danu. Ljubi tvoje velike momke a tebi topli pozdrav.

      Избриши
  15. Čestitke mladencima, prva slika je preljepa posebno mladin osmjeh. Sviđa mi se taj sjevernoamerički običaj darivanja unaprijed, čini mi se da se dobiju korisni pokloni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vela....sećam se tih slavlja pre 30 tak godina kad su mladenci dobijali i po nekoliko istih poklona, u današnje vreme to rade malo drugačije, prijave se u neku veliku robnu kuću, sve je tu šta oni žele jer dobiješ spisak i već se zna unapred šta je kupljeno i šta nije. Ogromna je to pomoć za dvoje mladih ljudi koji počinju svoj zajednički život.

      Избриши
  16. http://animatedimagepic.com/image/congratulations/congratulations-2201.gif

    Čestitke slede Zoko i od mene i Vama i dragim i slatkim budućim mladencima.

    ОдговориИзбриши
  17. Iskrene čestitke mladencima i sve najbolje im želim ! Prekrasan su par ! Drago mi je da ste se lijepo okupili, počastili, družili, slavili širenje obitelji i lijepe zajedničke trenutke, nema ništa ljepše od toga !

    ОдговориИзбриши
  18. Da im sreca uvijek bude prisutna kao i razumjevanje jednog i drugog.
    Lijpi su i mladi.Takav obicaj ja sam dozivjela kada sam otisla kod mog muza u Bosnu,njegovi roditelji su bas ovako mene docekali i darovali.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Mirjana, od srca ti hvala i radujem se da si i ti mogla da osetiš ljubav Nikolinbih roditelja na ovaj način. Mi našu snajkicu mnogo volimo i zaista je dobra devojka. Njih dsvoje su skoro 3 godine zajedno i dopala nam se od samog početka i nije se promenila ni malo. Jedva čekam nedelju i njihovo venčanje. Sad imamo i treću ćerku a nadamo se, uskoro i još neko unuče.Topli pozdrav za vas dvoje.

      Избриши
  19. Neka je sa srecom Zoko! Ne znam kako ce tvoja snajka da "proguta" to sto joj je svekrva vrhunska kuvarica,srpkinja kojoj nista nije tesko da savrseno napravi.Moja snajka(francuskinja) je za najprostii recept "knedle sa sljivama" od krompir pirea iz kesice,(a koje inace obozava da jede) rekla da ne moze da zapise recept jer ona nema vremena da se bavi kuhinjom.Ne moze,kako je to slatko pokazala,pola srpski rukama ,pola frrancuski-da se umiva brasnom.Tako da nam je to sada anegdota.Ne znam kako je u Kanadi sa mladim curama,da li tamo spremaju ali u Francuskoj ne.Mnogo srece tebi i tvome sinu u najlepsem trenutku u zivotu.
    Pozdrav iz Pozarevca

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga moja Cale.Za divno čudo, ova voli da kuva a voli i da jede i pored nas je naučila da jede svašta i ljuto i kiselo i crni luk i beli luk, koji nikada pre nije htela ni da pomiriše, zavija sarme zajedno sa mnom i hoće da joj pokažemo da kiseli kupus i mesi hleb, pravi krofne i palačinke...ne žive tako blizu nas, deli nas nekih 80 km ali smo vikendom zajedno, dođe ona često...trebaš je videti kako jede slaninu i crni luk i svaki put joj se smejem kad jede jer tačno vidiš kako uživa u svakom zalogaju a kad joj dam kolače da nosi kući...uh koje li radosti. Mi smo zaista srećni sa njom, bolju snajkicu nismo mogli da dobijemo.
      Puno toplih pozdrava tebi i mom Požarevcu.

      Избриши