субота, 6. децембар 2014.

Piletina sa ciganskom garniturom

Ovo jelo potiče iz Španije ali je poznato i na našim prostorima. Meni je naziv ovog jela bio malo čudan, ali sam ga pod tim imenom našla u Bazarovom Kuvaru.


Sastojci:

400 g pilećeg filea
150 g crnog luka
3 čena belog luka
100 g pančete
200 g belog krompira
50 g kiselih krastavčića
1.5 dcl crvenog vina
1 kašika paradajz pirea
maslinovo ulje,so, biber, bosiljak, peršun

Priprema:

U veći tiganj sipati maslinovo ulje i zagrejati ga, dodati sitnije sečen crni luk i ispržiti ga, dodati sitnije sečen beli luk i seckanu pančetu,paradajz pire i vino.

Beli krompir oljuštiti i iseći na sitne kockice i skuvati ga ali da je kuvan oko 80%,ocediti ga i dodati u tiganj, takođe dodajte kisele krastavčiće, koje ste isekli na sitnije kockice,so, biber,bosiljak i peršun,koje ste sitno iseckali i sve zajedno krčkati oko 10 do 15 minuta.
Tokom krčkanja pazite da vam se krompir ne raskuva.Probati za ukus i ako je šta potrebno,dodati.

Piletinu oprati i osušiti. Začiniti po ukusu sa biberom i začin koji vi volite ( ja koristim montreal chicken začin ) preliti sa kašikom maslinovog ulja i kašikom sveže isceđenog limunovog soka i ostaviti u frižideru najmanje sat vremena. Ovo prvo uraditi pa tek onda pripremati preliv.


Na teflonskoj gril tavi ili na roštilju ispeći meso i preliti sa ovom garniturom.


Poslužiti toplo.

Prijatno!!!!!!

4 коментара:

  1. Meni ovako pripremljena piletina jako dobro zvuči, baš mi je primamnjiva i odlično izgleda !

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Branka...nama se izuzetno dopala i ponovićemo je više puta...volim što se brzo spremi.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Ooo, ovo dobro izgleda a i dobro zvuči:) Rado bih probala ovakvu piletinu.

    ОдговориИзбриши
  4. Zašto da ne? Unapred ti želim da uživaš u ukusu i neka vam je prijatno:)))))

    ОдговориИзбриши