уторак, 2. децембар 2014.

Punjene slane palačinke

Veoma retko pravim slane palačinke, obično kad ih napravim, pojedemo ih sa slatkim punjenjenjem...nutela, razni džemovi...ovog puta sam htela da sa jednim udarcem imam i ručak i desert za popodnevnu kaficu.



Za palačinke:

2 jaja
225 g brašna
650 ml mleka
30 ml ulja
pola kašičice soli
pola kašičice šećera

Za punjenje: 

1 kašičica pesto od bosiljka ili ajvara
nekoliko kriškica brie sira ili nekog lako topljivog sira
sušenog paradajza iz ulja
pečena ili kuvana piletina
po ukususo i biber

Priprema:

Sigurna sam da svi znate kako napraviti palačinke.Možete koristiti ovaj recept ili napraviti po vašem receptu. Ja svaki put volim da isprobam novi recept pa onda vidim koja je razlika između onog koji stalno koristim i ovog novog,pa onda odlučim koji više volim.
Umutiti jaja sa žicom, dodati mleko, šećer,so,ulje i na kraju brašno i sve umutiti u smesu, koja nema grudvica. ( originalni recept kaže staviti i pola kašičice praška za pecivo, ja nisam i palačinke su ispale odlične i bez njega )
Umućenu smesu ostaviti oko sat vremena u frižideru.
Ja sipam kap dve ulja samo za prvu palačinku, kasnije više ne sipam, jer ima dovoljno ulja u testu. Peći palačinke na umerenoj temperaturi,dok ih ne ispečete sve.

Ja sam koristila piletinu, koju sam već imala od prehodnog dana, vi, ili koristiti meso iz supe ili ispeći na roštilju ili roštilj tavi pileće belo meso i iseći na sitne kocke.

Na palačinku,ali malo dalje od ivice, da imate dovoljno da preklopite preko fila,premazati samo u jednu ravnu liniju pesto od bosiljka ili ajvar ( meni su sa pestom božanstvene ) preko staviti tanje šnitice brie sira,preko staviti piletinu,preko piletine staviti komadiće sušenog paradajza i na kraju staviti još jednu šniticu brie sira i grančicu peršuna.
Zaviti u palačinku i staviti na tanjir.
Napraviti još koliko želite za ručak,meni je bilo dovoljno dve palačinke, mom mužu tri.
Staviti ih sve na tanjir i staviti u rernu na vrlo kratko, koju ste prethodno uključili da se zagreje,isjljučiti je i ostaviti palačinke za 2 do 3 minuta da se sir otopi.
Možete ih poslužiti i bez da otopite sir. Meni su lepše sa otopljenim.


Prijatan vam ručak,uz čašicu belog vina.



6 коментара:

  1. It looks very well and I' sure that everyone will love it. :)
    Hugs, my dear Zoki!

    ОдговориИзбриши
  2. Оооооооооо, това е прекрасно, Зори! Фантастично ястие!

    ОдговориИзбриши
  3. Super su mi ove palačinke, nisam ih niti ja dugo jela i pravila, baš si mi super ideju dala , a palačinkice krasno izgledaju !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ideja za punjenje, koliko god hoćeš. Mi smo ih jeli za ručak i bilo nam je sasvim dovoljno. Topli pozdrav za vas dvoje.

      Избриши