понедељак, 5. јануар 2015.

Avokado pileća salata

Evo još jednog načina kako iskoristiti kuvanu piletinu iz supe, ili meso koje je ostalo od prethodnog dana. Možete poslužiti kao salatu ili sendvič, izbor je vaš.


Sastojci:


2 veća avokada
oko 100 g kuvane ili pečene piletine po osobi
1 mala glavica ljubičastog luka
2 do 3 struka mladog luka
2 štapa celera
1 ljuta papričica
2 čena belog luka
1 puna kašika sitno iseckanog korijandera
limunov sok, sveže samleven biber, morska so

Priprema:

Kuvanu ili ispečenu piletinu, koja vam je ostala iz supe ili od prethodnog dana, iseći na kockice i staviti u tanjir. Luk, ljutu papričicu,mladi luk, ( ako ga nemate i ne mora ) beli luk i celer iseći na sitne kockice.

Korijander ( ako ga ne volite može i peršun ) sitno iseckajte i stavite zdelu. Jedan od avokada iseći na pola, izvaditi košticu i meso izvaditi sa malom kašikom, posoliti, pobiberiti, dodati malo limunovog soka i sve izgnječiti zajedno, da dobijete kremastu smesu.
Drugi avokado takođe preseći na pola, pa svaku polovinu iseći,još dok je u ljusci, sa nožem, na manje kockice i pažljivo, sa kašičicom, izvaditi u izgnječenu smesu od avokada, dodati sitno iseckano povrće i iseckanu piletinu i sve dobro izmešati da se sjedini.
Probati za so i biber i ako je potrebno, dodati.

Salatu možete poslužiti u presečenim ljuskama od avokada, posuti sa krupno samlevenim biberom ili tostirati integralni hleb, napuniti sa salatom i poslužiti na taj način.

Umesto piletine možete staviti tunu iz konzerve i imati posni ručak.


Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Fenomenalno deluje, obozavam avokado! Sve najbolje u 2015. godini!

    ОдговориИзбриши
  2. Korijander izbacujem, ali ostatak kombinacije namirnica, narocito dodatak celera je savrsen. ovo moze odlicno da ide sa skoro bilo kojim mesom:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jelena....može i bez mesa, mi ćemo jesti sutra, za Badnje veče sa tunom iz konzerve a ako ne voliš korijander, stavi peršun. Topli pozdrav, draga moja.

      Избриши
  3. My dinner also contained avocado so I won't die now... :)
    Anyway, your dish is perfect, Zoki! :)
    Hugs, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gery, I love avocado...tomorrow is our Christmas eve and we fast that day so avocado and tuna will be our lunch. No you will not die from it,it is very healthy to eat. Hugs my dear friend:))))

      Избриши