петак, 6. април 2018.

Jaja farbana na pari

Htela sam ovog puta da probam nešto na malo drugačiji način da ofarbam jaja, mada i dalje ćemi dekupaž jaja, biti broj jedan, ali mi se sviđa i na ovaj način, tako da će biti malo više šarenila. Ovako pripremljena jaja su lepa za decu, jer kod dece je, što šarenije,to bolje.


Sastojci:  boje koje volite, jaja onoliko koliko želite, sirće

Priprema:  Jaja oprati i staviti da se kuvaju i kad provru, kuvati ih 3 minuta.
Skloniti ih sa ringle, isipati vodu u kojoj su se kuvala i staviti ih u hladnu vodu da zaustavite proces kuvanja i ostavite ih da se osuše.

U veliku šerpu sipati vodu, ali tako da vam ne dodiruje metalnu cediljku, koju ćete staviti u šerpu i uključiti ringlu da počne voda da vri i kad počne para da izlazi, vreme je da se jaja poprskaju bojom.
Naređati skuvana jaja, poprskati ih sa sirćetom i posuti sa bojama iz kesice.
Ako se jaja osuše pre nego što nanesete boju, poprskati ih ponovo sa sirćetom, ali ne previše, jer će vam isprati boju sa jaja.
Koristite boje iz kesice koje vi volite..ja nisam imala zelenu a koristila sam žutu, crvenu, plavu i ljubičastu.
Poklopiti i kuvati na pari pet minuta ili dok ne vidite da su vam se boje razlile svuda po jajima i vi ste zadovoljni sa šarama.


Otklopiti i ako su vam ostale čestice od boje, poprskati ih sa sirćetom,da se otope.
Oprati ih pod mlazom hladne vode, ostaviti da se osuše i kad su suva premazati ih parčetom slanine ili krpicom zamočenom u ulje.


Prijatno!!!


2 коментара:

  1. Divno su ti se ofarbala jaja Zorice, evo i ja sam sad u pripremama da vidim šta ću i kako ću.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Aleksandra...meni su najlepša ona koja pravim sa salvetama, ovo mi je interesantno jer je šareno a deca vole šarena jaja i na ovaj način nikad ne dobiješ dva ista jaja, pospi boju preko, poklopi i kuvaj. Srećan vam Veliki Petak!

      Избриши