субота, 14. април 2018.

KFC chicken strips

Kad smo došli u Kanadu, davne 75 godine, mnogo smo voleli Kentucky Fried Chicken i često smo ga kupovali..tokom vremena, mnogo se što šta izmenilo i mi ga više ne kupujemo, možda jednom u nekoliko godina, ali i to ako baš nemamo drugog izbora.., evo verzije za njihove chicken strips, koji deca obožavaju..kod nas pileće belo meso vole svi, a ja sam ovo pripremala za najmlađeg unuka i sina za naš Uskrs, pa probajte i vi piletinu pripremljenu na ovaj način...



Sastojci za marinadu: 1 kg pilećeg belog mesa, ( umesto belog mesa možete da koristite i odkoštane pileće karabatake ) 250 ml mleka, 125 ml ulja, 1 kašičica soli i 1/2 kašičice belog bibera
Sastojci za paniranje: 50 g putera, 150 g brašna, 100 g panko mrvica, pola kašičice soli, pola kašičice belog luka u granulama ili prahu, pola kašičice bibera, pola kašičice dimljene paprike, na vrh noža ljuta mlevena paprika, 1 kašika montreal začina za piletinu

Priprema: Noć pre nego što ćete pripremati piletinu, očistiti od viška masnoće, oprati i osušiti.
Iseći na komade oko 4cm debljine, poređati u veći sud.
Voljuškom sjediniti mleko, ulje, so i beli biber, preliti preko mesa, pokriti providnom folijom i ostaviti preko noće u frižider. Kad ste u mogućnosti, okrenuti piletinu u marinadi.
Ja sam moju piletinu ostavila u celim komadima pa sam ih sekla kad sam ih izvadila iz marinade.


Kad ste spremni da piletinu pripremate ( ovako mariniranu piletinu možete peći odmah na roštilju, kod nas je bilo mnogo hladno i zbog najmlađeg unuka, koji obožava piletnu pripremljenu na ovaj način, ja sam je pekla u rerni jer je to zdravija varijanta a može da se prži u ulju ) otresti je od viška mleka.

U veliku kesu za zamrzivač sipajte sve sastojke, osim putera. Zatvorite kesu i sve dobro protresite.
Blago oceđene parčiće mesa staviti u kesu, ali nemojte sve od jednom, protresite kesu da se masa obavije oko mesa.

U pekač staviti puter, koji ste isekli na kockice i stavite u rernu, koju ste uključili da se greje na 200°C da se otopi. Kad se otopio, izvaditi pekač iz rerne i okretati ga da se sv i porumeni svuda podjednako.e stranice i dno dobro podmaže. Umesto putera možete koristiti sprej za pečenje.

Naređati chicken strips u pekač, ali ostaviti okolo da ima malo mesta, jer piletina treba da se ispeče i porumeni svuda podjednako, ako ih stavite jedno pored drugog, mesto gde se sastavljaju neće biti baš lepo rumeno.

Peći oko 25 minuta i na pola pečenja okrenuti. Pečena piletina treba blago da porumeni.

Poslužiti je toplu, posuti sa malo iseckanog peršuna, sa nekim umakom po vašem izboru. ( kod nas je bila mešavina sosa za roštilj i kečupa, sa dodatkom vrlo malo ljutog sosa )

Prilog može da bude domaći pomfrit ili šta vi već volite, kod nas je bio pire krompir i na pari kuvan brokoli.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар