четвртак, 1. децембар 2016.

Pečeno jaje u slatkom krompiru

Igrica je već prošla, tako da ovaj recept neću moći da pošaljem našoj Gvozdeni za njenu igricu, ali, možda će videti ovaj recept, te ga isprobati kad ima prilike.
Ovo je idealno za večeru, ali može da vam bude, uz dodatak neke salate i laganiji ručak.


Sastojci:
inspiracija
2 velika batata / slatka krompira
4 jajeta
so i biber po ukusu
Za odozgore:
avocado, mladi luk, izrendani sir, salsa, kečup.....

Priprema:
Batat izribati pod mlazom hladne vode, osušiti i izbosti viljuškom.
Uključiti rernu na 200°C i kad se zagreje staviti batat da se peče i peći oko sat vremena, ili dok ne omekša. ( dužina pečenja zavisi od veličine batata )
Izvaditi iz rerne i ostaviti desetak minuta da se prohladi.

Iseći batat na pola pa kašičicom izvaditi pulpu ali ostaviti okolo bar pola cm debljine pulpu ili može i malo više.
Pulpu ostaviti za neku drugu upotrebu. ( sutra ću vam ostaviti recept šta možete da napravite sa ostatkom pulpe )

Smanjiti temperaturu na 175°C.
Staviti polovine batata na pleh, koji ste prekrili pek papirom i u  svaku polovinu usuti po jedno jaje, posoliti i pobiberiti i po želji posuti sa izrendanim sirom.

Vratiti u rerenu i peći oko 12 do 15 minuta, ako volite da je žumanac rovito a ako volite da je žumance dobro pečeno, peći oko 20 minuta..

Izvaditi iz rerne i posuti šta vi volite odozgore,kod mene je avocado i mladi luk.


 Prijatno!!!!


4 коментара: