Često pročitate u mojim receptima da koristim montreal chicken začin i to, ne samo za mariniranje piletine već dodajem i u jela koja kuvam sa piletinom i ja sam oduševljena sa ovim začinom...do sada sam ga kupovala a od sada neću više jer je mnogo jeftinije da ga napravim sama a začini ovde nisu skupi i ja ih kupujem na merenje.
Sastojci: 1 1/2 kašičica morske soli, 1 kašičica suvog bosiljka, 1 kašičica suvog ruzmarina, 1/2 kašičice belog luka u granulama ili prahu , 1/2 kašičice slačice u prahu, 1/2 kašičice mlevene dimljene ili obične paprike, 1/2 kašičice samlevenog bibera, 1/2 kašičice suvog timijana / majčine dušice, 1/4 kašičice smrvljenih semenki celera, 1/4 kašičice suvog peršuna, 1/8 kašičice cumina, 1/8 kašičice ljute tucane paprike, 1/8 isitnjine kocke za supu
Priprema: Sva začine staviti u zdelu i dobro izmešajte, sipati u teglicu i koristiti po potrebi.
Ja sam danas napravila veliku količinu, jer ja ovaj začin koristim jako mnogo.
Ja sam danas napravila veliku količinu, jer ja ovaj začin koristim jako mnogo.
Količinu sastojka prilagodite vama, ako napravite samo ovoliko koliko je u receptu imaćete dovoljno za dve kokoške i malo će vam ostati.
Takođe i začine možete prilagoditi vašem ukusu.
Uživajte...
Нема коментара:
Постави коментар