Mi smo imali šunku pre nekoliko dana za nedeljni ručak, ali ona je toliko velika da ćemo je imati više puta za ručak i večeru, ali u nekom drugom obliku...ovog puta u obliku namaza i idealna je za večeru, ili napraviti sendviče i poneti na posao ili poslati deci u školu, za užinu.
Priprema: U multi praktik staviti krem sir, majonez i sitno iseckan crni luk i pulsirati 5-6 puta da se sjedini a luk malo usitni.
Sada dodati sve ostale sastojke u multi praktik i pulsirati dok se šunka ne usitni. Vaš je izbor koliko dugo ćete pulsirati, ja volim da mi je sitno samleveno a vi, kako volite.
Sipati u veću zdelu, koja ima poklopac i čuvati u frižideru do upotrebe.
Ovo možete da poslužite kao predjelo, na tostiranom hlebu ili krakerima, ili napraviti sendviče i poneti na posao..kako god da koristite ovu "djavolsku šunku " dopašće vam se...
Ako nemate šunku sada, posle Uskrsa ćete je sigurno imati i evo vam ideje kako iskoristiti ostatke... biće ovih dana još dva recepta sa ostacima šunke, tako da ćete od jedne šunke imati 4 jela, pa probajte ono koje vam se najviše sviđa.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар