четвртак, 22. март 2018.

Pečena piletina u mlaćenici

Svi znamo koliko je piletina ukusna kad se marinira u jogurtu ili mlaćenici, ovog puta se peče zajedno sa marinadom.


Sastojci:  375 ml mlaćenice ili tečnog jogurta, 1 kašika maslinovog ulja, 5 do 6 čena sitno iseckanog belog luka, 2 dobro pune kašike sitno iseckanog peršuna, po ukusu so i biber, 1 kašika montreal začin za piletinu, po ukusu suvi začin, 1 kašika jabukovog sirćeta, 8 pilećih bataka

Priprema:  Piletinu očisatiti od ekstra masnoće, ko želi, može da skine kožicu, ja nisam, oprati i osušiti.U veću zdelu sipati mlaćenicu, maslinovo ulje i sve začine. ( ako nemate jabukovo sirće može i sok od limuna )
Promešati.

Uzeti veću kesu za zamrzivač, staviti piletinu, ( najbolje je koristiti pileće batake ili karabatkove ) preliti sa mlaćenicom i začinima, isterati vazduh što više možete iz kese, zatvoriti i ostaviti da stoji u frižider, najbolje preko noći,i ne duže od 24 sata.
Pre nego što ostavite kesu u zamrzivač, nekoliko puta protresti kesu da se mlaćenica sa začinima rasporedi svuda po mesu.

Kad ste spremni da pečete piletinu, zagrejati rernu na 200°C, sipati u manji pekač, 22cm X 32cm zajedno sa marinadom, rasporediti piletinu po pekaču i peću oko 40 do 45 minuta.
Na pola pečenja okrenuti piletinu i ostaviti da porumeni, u slučaju da vam ne porumeni pred kraj pečenja uključiti samo gornji grejač dok piletina ne porumeni, ali pazite da vam ne pregori.

Poslužiti odmah uz sos koji je ostao u pakaču.
Prilog vam može biti pečeni krompir, pire krompir, dinstani spanać...što god vi volite.


6 коментара:

  1. Joj volim ovo, genijalna mi je ta marinirana piletina.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volimo je i mi...nekad je mariniram u gustom jogurtu pa je onda pečemo na roštilj..

      Избриши
  2. Kad god dodjem na tvoj blog sačekaju me divne slike i odlični recepti :)

    ОдговориИзбриши
  3. Divna piletina, praviću je ovih dana. Imam jedan prelepi čureći batak i karabatak, šta misliš da li mogu da zamenim piletinu sa ćuretinom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možeš, samo moraš mnogo duže da pečeš, verujem da će i ćuretina biti jako ukusna sa ovom marinadom.

      Избриши