Svi znamo koliko je piletina ukusna kad se marinira u jogurtu ili mlaćenici, ovog puta se peče zajedno sa marinadom.
Sastojci: 375 ml mlaćenice ili tečnog jogurta, 1 kašika maslinovog ulja, 5 do 6 čena sitno iseckanog belog luka, 2 dobro pune kašike sitno iseckanog peršuna, po ukusu so i biber, 1 kašika montreal začin za piletinu, po ukusu suvi začin, 1 kašika jabukovog sirćeta, 8 pilećih bataka
Priprema: Piletinu očisatiti od ekstra masnoće, ko želi, može da skine kožicu, ja nisam, oprati i osušiti.U veću zdelu sipati mlaćenicu, maslinovo ulje i sve začine. ( ako nemate jabukovo sirće može i sok od limuna )
Promešati.
Promešati.
Pre nego što ostavite kesu u zamrzivač, nekoliko puta protresti kesu da se mlaćenica sa začinima rasporedi svuda po mesu.
Kad ste spremni da pečete piletinu, zagrejati rernu na 200°C, sipati u manji pekač, 22cm X 32cm zajedno sa marinadom, rasporediti piletinu po pekaču i peću oko 40 do 45 minuta.
Na pola pečenja okrenuti piletinu i ostaviti da porumeni, u slučaju da vam ne porumeni pred kraj pečenja uključiti samo gornji grejač dok piletina ne porumeni, ali pazite da vam ne pregori.Prilog vam može biti pečeni krompir, pire krompir, dinstani spanać...što god vi volite.
Joj volim ovo, genijalna mi je ta marinirana piletina.
ОдговориИзбришиVolimo je i mi...nekad je mariniram u gustom jogurtu pa je onda pečemo na roštilj..
ИзбришиKad god dodjem na tvoj blog sačekaju me divne slike i odlični recepti :)
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala, draga Vesna
ИзбришиDivna piletina, praviću je ovih dana. Imam jedan prelepi čureći batak i karabatak, šta misliš da li mogu da zamenim piletinu sa ćuretinom?
ОдговориИзбришиMožeš, samo moraš mnogo duže da pečeš, verujem da će i ćuretina biti jako ukusna sa ovom marinadom.
Избриши