среда, 2. јануар 2019.

Tapenada sa crnim maslinama ( Garlic Black Olive Tapenade )

Ja obožavam sitne zalogaje a ovo može da vam bude idealno predjelo uz rashlađeno pivo ili šta vi već volite...


Sastojci: 200 g crnih maslina, 4 čena belog luka, 2 pune kašike lišća peršuna, 2 kašike kapara, 1 kašika limunovog soka i 2 kašike maslinovog ulja.

Priprema:  Očistiti beli luk i za vas, koji ne volite mnogo beli luk će biti previše 4 čena, probajte prvo sa jednim, pa ako mislite da vam je potrebno još, dodajte.

Sve sastojke staviti u multipraktik i samleti onako kako vi volite da vam je samleveno, ja volim da je dosta samleveno, na kraju dodati maslinovo ulje i limunov sok, sjedinite.

Sipati u zdelicu i poslužiti sa tostiranim hlebom ili nekim krakerima.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар