недеља, 25. јануар 2015.

Limonchello truffles

Ako volite limun i liker od limuna, sigurna sam da će vam se dopasti i ove lepe kuglice. Ja sam ih pravila za našu slavu i jako su nam se dopale.

Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Emina sa bloga " Happiness is homemade " koja nam je zadala temu slatka pavlaka i njoj šaljem ovaj recept.




Sastojci:

200 g bele belgijske čokolade ( kuvertura )
50 g slatkog putera
45 ml slatke pavlake 35%
1 sveže žumance
kokos za valjanje kuglica

Priprema:

Staviti zajedno čokoladu, puter i pavlaku i otopiti na pari, mešajući.
U to dodati žumanac i liker i sve dobro sjediniti.
Pokriti i ostaviti najmanje 2 sata u frižider da se ohladi i stegne.

Pomoću kašičice vaditi male kuglice, ( ja sam moje merila, svaka je po 10 g )  prvo ih sve napraviti i kad ste ih napravili, uvaljati ih u sitnije kokosovo brašno, staviti ih u male korpice i držati ih na hladnom do posluženja.

Od ove količine trebate dobiti 15 kuglica.

Ako nemate limonchello,možete staviti limunov sok.

Izuzetno su ukusne,probajte ih i vi.


Prijatno!!!!!

10 коментара:

  1. So sweet and so fresh - the perfect combination. ;)
    Please, Zoki, eat one of them for me. :)
    Hugs, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you and I wish that I can...they are all gone. Hugs, my dear friend:))))

      Избриши
  2. Divni kolacici i bez rerne - sve se moze kad se hoce!

    ОдговориИзбриши
  3. Zorice, predivno izgleda ceo tanjir, mogla bih satima gledati ove kolacice.:)))

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ti puno, draga moja Lana....kolače,koji su ostali, sam poslala tako da ih nema više.

    ОдговориИзбриши
  5. Retko pravim kolače sa ukusom limuna, ali ove kuglice mi se po sastojcima baš sviđaju! :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Samo da znaš, jednom kad počneš da ih jedeš, teško da ćeš se zaustaviti. Ja volim miris limuna u kolačima, ali ih retko jedem.Pozdrav Gago.

    ОдговориИзбриши
  7. Jednostavan ali jako lijep recept. Prvo sam po fotografiji, koja je divna, pretpostavila da je to neki rafaello sa slatkim vrhnjem ali kad sam pročitala recept sviđa mi se još više!

    ОдговориИзбриши