недеља, 13. јануар 2019.

Krem čorba od žutog krompira i šargarepe

Za sve vas koji volite čorbice...


Sastojci:

3 kašike ulja
1 mala glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica sitno iseckanog đumbira
3 osrednje šargarepe
2 osrednja žuta krompira ( sweet potato )
od 750 ml do 1 l povrtnog ili pilećeg temeljca ili vode
250 ml kokosovog ili običnog mleka
pola kašičice kari začina
1 / 4 kašičice ljute mlevene paprike,ili po ukusu
so i biber

Priprema:

Zagrejati ulje na osrednjoj temperatiuri, dodati sitno iseckan crni luk, đumbir i beli luk i pržiti dok luk ne omekša.

Dodati isečenu šargarepu i žuti krompir i dinstati zajedno sa lukom nekoliko minuta, naliti sa vodom ili temeljcem, pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 30 minuta dok krompir i šargarepa ne omekšaju.

Skloniti sa ringle, samleti u blenderu ili sa štapnim mikserom, dodati kokosovo mleko, ako nemate kokosovo mleko dodati obično mleko, dodati začine; kari, so, biber i mlevenu ljutu papriku i vratiti nazad na ringlu i kuvati još 10 minuta.

Poslužiti toplo sa kašikom kisele pavlake ili gustim grčkim jogurtom i posuti sa peršunom.


Нема коментара:

Постави коментар