субота, 6. април 2019.

Salata od nekoliko vrsta pasulja i avocada

Ovu salatu možete napraviti od nekoliko vrsti pasulja ili od onog koji imate. Kod nas ima da se kupi u konzervi nekoliko vrsta pasulja, koji ovde zovu bean medley i ja sam koristila to.


Sastojci:  1 konzerva od 540 g raznovrsnih pasulja, 1 manja glavica crnog luka ili 4 struka mladog luka, 1 veliki čen sitno iseckanog belog luka, 1 crvena babura paprika, isečena na sitne kockice
1 mala ljuta papričica iseckana na sitne kockice, 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna, 2 mala krastavca, iseckan na sitne kockice, 1 veći avocado, isećen na kockice, 150 g crnih maslina bez koštice, po ukusu oregano, bosiljak i timijan, po ukusu so i biber, po ukusu limunov sok ili belo balsamico sirće

Priprema:  Pasulj isipati u cediljku, isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi od viška vode.


Dok se pasull cedi, vi operite i iseckajte svo povrće koje vam je potrebno za ovu salatu.
U manju činiju sipati belo balsamico sirće ili limunov sok, dodajte so i biber i ko ne posti na vodi, može dodati i 2 kašike maslinovog ulja, umutiti malom žicom ili viljuškom i ostaviti na stranu.

U veću zdelu sipati oceđen pasulj i dodati svo povrće, osim avocada i izmešati sve zajedno, dodati avocado i preliti sa pripremljenim prelivom, nežno promešati i ako želite, možete je poslužiti odmah, ili ostaviti kratko da se ukusi sjedine.

Ovako pripremljenu salatu možete da poslužite kao samostalan postan obrok uz prepečen hleb ili kao prilog nekom pečenom mesu.
Nama je bio postan ručak i vrlo je zasitan, baš zahvaljujući nekoliko vrsta pasulja, koje su u ovoj salati.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар