Ovu salatu možete napraviti od nekoliko vrsti pasulja ili od onog koji imate. Kod nas ima da se kupi u konzervi nekoliko vrsta pasulja, koji ovde zovu bean medley i ja sam koristila to.
Sastojci: 1 konzerva od 540 g raznovrsnih pasulja, 1 manja glavica crnog luka ili 4 struka mladog luka, 1 veliki čen sitno iseckanog belog luka, 1 crvena babura paprika, isečena na sitne kockice
1 mala ljuta papričica iseckana na sitne kockice, 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna, 2 mala krastavca, iseckan na sitne kockice, 1 veći avocado, isećen na kockice, 150 g crnih maslina bez koštice, po ukusu oregano, bosiljak i timijan, po ukusu so i biber, po ukusu limunov sok ili belo balsamico sirće
Priprema: Pasulj isipati u cediljku, isprati pod mlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi od viška vode.
U manju činiju sipati belo balsamico sirće ili limunov sok, dodajte so i biber i ko ne posti na vodi, može dodati i 2 kašike maslinovog ulja, umutiti malom žicom ili viljuškom i ostaviti na stranu.
Nama je bio postan ručak i vrlo je zasitan, baš zahvaljujući nekoliko vrsta pasulja, koje su u ovoj salati.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар