четвртак, 31. октобар 2019.

Brioche mašnice

Jako mi se dopala slika ovih mašnica i morala sam da ih napravim...za ovo mi je idealno bilo brioche testo.

Recept je odavno napisan na Coolinarici i sad želim da sve moje recepte prenesem na moj blog...


Sastojci:  510 g brašna za hleb, 350 ml tečnosti ****** ( pogledajte objašnjenje u receptu ), 100 g omekšalog putera isečenog na kockice, 100 g šećera, 5 g soli, 8 g suvog ili 20 g svežeg kvasca, korica od pomorandže ili 5 kapi pririodnog ulja, 2 kesice vanile ili 1 kašika vanilla paste, otopljen puter
Za premazivanje testa:  preostali belanac

Priprema: ******* Kad sam napisala 350 ml tečnosti mislila sam na ovo.
Umutiti viljuškom 2 jaja i 1 žumanac, sipati kefir, mleko ili jogurt ( ja sam koristila kefir jer ga imam previše, inače da ga nemam koristila bih mleko ) da vam dođe do 350 ml i to je objašnjenje za 350 ml tečnosti.

Prosejati brašno, dodati šećer, so, kvasac, ( ja koristim instant suvi kvasac i on može da se umeša direktno u brašno, za vas koji koristite običan suvi ili sveži kvasac, uzeti malo kefira ili vode, zagrejati da bude mlako i dodati kašičicu šećera i kvasac, promešati i ostaviti da kvasac naraste i tek onda dodati u brašno ) vanilin šećer, koricu od pomorandže ( ja koristim prirodno ulje od pomorandže ) i sve to zamesiti rukom ili mikserom.
Kad je testo umešeno, ja ga mesim mikserom i mesim ga oko 5 minuta, dodavati kockice putera i svaki put dobro sjediniti puter sa testom.
Kad je sav puter umućen sa testom ( testo je lepljivo ) pobrašniti radnu površinu, isipati testo i sa pobrašnjenim rukama oblikovati testo u loptu, pobrašniti dno vanglice i vratiti testo nazad i pobrašniti ga i odozgore.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu.
Posle sat vremena otkriti testo i opet pobrašnite ruku i razvući testo iz vanglice sa jedne strane i preklopiti preko testa, tako uraditi još jednom na suprotnu stranu testa. Ponovoi pokriti testo i ostaviti još sat vremena da se testo podigne.
Posle drugog dizanja testa, uraditi isto što ste uradili prvi put,pokriti testo i ostaviti preko noći u frižider ili najmanje 3-4 sata.

Izvaditi ohlađeno testo, blago pobrašniti radnu površinu i premeseti testo.
Testo podeliti na 12 do 14 loptica, svaku lopticu premesiti, pobrašniti blago radnu površinu staviti loptice na tu pobrašnjenu površinu i pokriti ih sa providnom folijom.

Napravljene mašne pokriti sa providnom folijom i ostaviti oko pola sata da testo naraste.
Preostalo belance umutiti i premazati naraslo pecivo, ako hoćete, posuti malo susama u sredinu,tamo gde je čvor mašne.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.


Ispečene mašnice pokriti sa kuhinjskim papirom,preko staviti kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade.
Posuti ih sa prah šećerom i poslužiti sa kafom, čajem, mlekom, vrućom čokoladom...


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар