Jako mi se dopala slika ovih mašnica i morala sam da ih napravim...za ovo mi je idealno bilo brioche testo.
Recept je odavno napisan na Coolinarici i sad želim da sve moje recepte prenesem na moj blog...
Za premazivanje testa: preostali belanac
Priprema: ******* Kad sam napisala 350 ml tečnosti mislila sam na ovo.
Umutiti viljuškom 2 jaja i 1 žumanac, sipati kefir, mleko ili jogurt ( ja sam koristila kefir jer ga imam previše, inače da ga nemam koristila bih mleko ) da vam dođe do 350 ml i to je objašnjenje za 350 ml tečnosti.
Umutiti viljuškom 2 jaja i 1 žumanac, sipati kefir, mleko ili jogurt ( ja sam koristila kefir jer ga imam previše, inače da ga nemam koristila bih mleko ) da vam dođe do 350 ml i to je objašnjenje za 350 ml tečnosti.
Kad je testo umešeno, ja ga mesim mikserom i mesim ga oko 5 minuta, dodavati kockice putera i svaki put dobro sjediniti puter sa testom.
Kad je sav puter umućen sa testom ( testo je lepljivo ) pobrašniti radnu površinu, isipati testo i sa pobrašnjenim rukama oblikovati testo u loptu, pobrašniti dno vanglice i vratiti testo nazad i pobrašniti ga i odozgore.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu.
Posle sat vremena otkriti testo i opet pobrašnite ruku i razvući testo iz vanglice sa jedne strane i preklopiti preko testa, tako uraditi još jednom na suprotnu stranu testa. Ponovoi pokriti testo i ostaviti još sat vremena da se testo podigne.
Posle drugog dizanja testa, uraditi isto što ste uradili prvi put,pokriti testo i ostaviti preko noći u frižider ili najmanje 3-4 sata.
Izvaditi ohlađeno testo, blago pobrašniti radnu površinu i premeseti testo.
Testo podeliti na 12 do 14 loptica, svaku lopticu premesiti, pobrašniti blago radnu površinu staviti loptice na tu pobrašnjenu površinu i pokriti ih sa providnom folijom.
Napravljene mašne pokriti sa providnom folijom i ostaviti oko pola sata da testo naraste.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.
Ispečene mašnice pokriti sa kuhinjskim papirom,preko staviti kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohlade.
Posuti ih sa prah šećerom i poslužiti sa kafom, čajem, mlekom, vrućom čokoladom...
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар