среда, 23. октобар 2019.

Krema od malina i šampanjca

Za sve vas koji volite kremaste poslastice.


Sastojci:  140 g malina, 30 ml šampanjca, 200 ml pavlake sa 35%mm, 1 kašika šećera, maline za ukrašavanje, 50 g bele čokolade ( ne mora )

Priprema:  Ko ne koristi alkohol može da se koristi bezalkoholno penušavo vino.
Ako nemate ni to bezalkoholno penušavo vino onda koristiti prirodni sok od jabuke ili belog grožđa.

Šampanjac i maline staviti u blender i samleti u finu i glatku masu. Za ovo mogu da se koriste i smrznute maline ali ih prvo odmrznuti.
Sipati u cediljku i pritisnuti kroz da dobijete samo čistu pulpu bez semenki.

U šerpicu sipati pavlaku i kašiku šećera i zagrejati na osrednjoj temperaturi, kad počne polako da vri, povećajte temperaturu i kuvajte na jakoj temperaturi 2 do 3 minuta, stalno mešajući žicom za mućenje.
Skloniti sa ringle i sipatu u pulpu od malina ( po želji možete dodati i nekoliko kapi malinovog ekstrakta ) i sve dobro sjediniti u glatku masu.
Ko voli, može dodati i 50 g bele čokolade u maline i kad prelijete sa vrelom pavlakom dobro mešajte da se čokolada, koju ste sitnije iseckali, otopi. Ako koristite belu čokoladu izostavite šećer jer će vam biti preslatko. ( bar meni je )
Ostaviti da odstoji desetak minuta i onda sipati u zdelice ili čaše iz kojih ćete poslužiti.
Prekriti providnom folijom i ostaviti preko noći u frižider.

Poslužiti dobro rashlađeno sa umućenom slatkom pavlakom i sitnim bobicama maline.


Prijatno!!!!

1 коментар: