Za sve vas koji volite kremaste poslastice.
Sastojci: 140 g malina, 30 ml šampanjca, 200 ml pavlake sa 35%mm, 1 kašika šećera, maline za ukrašavanje, 50 g bele čokolade ( ne mora )
Priprema: Ko ne koristi alkohol može da se koristi bezalkoholno penušavo vino.
Ako nemate ni to bezalkoholno penušavo vino onda koristiti prirodni sok od jabuke ili belog grožđa.
Ako nemate ni to bezalkoholno penušavo vino onda koristiti prirodni sok od jabuke ili belog grožđa.
Šampanjac i maline staviti u blender i samleti u finu i glatku masu. Za ovo mogu da se koriste i smrznute maline ali ih prvo odmrznuti.
Sipati u cediljku i pritisnuti kroz da dobijete samo čistu pulpu bez semenki.
U šerpicu sipati pavlaku i kašiku šećera i zagrejati na osrednjoj temperaturi, kad počne polako da vri, povećajte temperaturu i kuvajte na jakoj temperaturi 2 do 3 minuta, stalno mešajući žicom za mućenje.
Skloniti sa ringle i sipatu u pulpu od malina ( po želji možete dodati i nekoliko kapi malinovog ekstrakta ) i sve dobro sjediniti u glatku masu.Ko voli, može dodati i 50 g bele čokolade u maline i kad prelijete sa vrelom pavlakom dobro mešajte da se čokolada, koju ste sitnije iseckali, otopi. Ako koristite belu čokoladu izostavite šećer jer će vam biti preslatko. ( bar meni je )
Ostaviti da odstoji desetak minuta i onda sipati u zdelice ili čaše iz kojih ćete poslužiti.
Prekriti providnom folijom i ostaviti preko noći u frižider.
Poslužiti dobro rashlađeno sa umućenom slatkom pavlakom i sitnim bobicama maline.
Prijatno!!!!
Baš mi se dopada! Slike su kao i obično prelepe :)
ОдговориИзбриши